Aquests bunyols són d'aquells de començar i no parar, eh? Boníssims! I són molt fàcils de fer!
La història d'avui:
Mentre ensenya al grup de la tarda la
coreografia per a la festa de final de temporada, pensa que ell avui estarà
tota la nit de guàrdia. No li agrada gens dormir sola en el pis nou, tan
allunyat del centre i tan solitari. El pitjor serà aparcar perquè pels carrers de tot
voltant de l’edifici no hi passa ni una ànima... S’adona que la Paula ha tornat a
perdre el ritme, per variar. Es torna a concentrar en el ball.
I la recepta:
Amb les quantitats que et dono et poden sortir inclús més de 60 o 70 bunyols, segons el grossos que els facis. Si en vols fer menys quantitat, utilitza la meitat dels ingredients.
Necessitaràs per a 60-70 bunyols:
250 ml. d'aigua mineral
Mig canó de canyella
1 pela de llimona
150 gr. de mantega
200 gr. de farina
50 gr. de sucre
5 ous grossos
Oli verge d'olives arbequines
Sucre per arrebossar
Opcional: 50 ml. d'anís
5 ous grossos
Oli verge d'olives arbequines
Sucre per arrebossar
Opcional: 50 ml. d'anís
Per començar:
- Posa l'aigua, el canó de canyella i la pela de llimona tallada petita, sense la part blanca, en un cassó al foc baixet, durant 10 minuts. Recorda que no ha de bullir en cap moment.
- Passats els 10 minuts, aparta-ho del foc i deixa-ho que es vagi infusionant almenys durant mitja hora, perquè el que t'interessa és que l'aigua agafi els gustos de la canyella i de la llimona. Millor si deixes el recipient tapat.
- Ara posa a bullir l'aigua infusionada i colada, abaixa el foc fins a la meitat i afegeix-hi la mantega tallada a daus. Ves-ho remenant fins que la mantega estigui completament desfeta.
- Afegeix-hi tot seguit la farina i els 50 gr. de sucre.
- Abaixa el foc i remena-ho enèrgicament fins que es formi una massa homogènia, sense cap grumoll.
- Quan la massa estigui formada, treu-la del foc i passa-la a un recipient gran, on hi puguis treballar a gust.
Per continuar:
- Hi poses un ou sencer.
- I ho barreges bé. Ho pots fer a mà o et pots ajudar amb el minipimer.
- Quan l'ou estigui integrat, n'hi poses un altre i ho barreges. I ho vas fent així fins que hi hagis barrejat tots els ous.
- Ara deixa reposar la massa, tapada, durant 15-20 minuts a temperatura ambient perquè s'acabi de refredar. I després que reposi mitja hora a la nevera, també tapada.
Per acabar:
- Posa oli abundant en una paella. Foc mig-alt, fins que l'oli comenci a bullir.
- Ves agafant cullerades de massa i les poses dins de l'oli, procurant que tinguin més o menys la forma d'un bunyol. Compte que l'oli crema molt i te'n pots esquitxar tu i els que han vingut a treure el nas a la cuina!
- Fes-ne 4 o 5 cada vegada, perquè en un moment són cuits i si n'hi poses més al mateix temps, se't podrien cremar.
- T'han de quedar rossos de tot arreu.
- Tal com els treguis de la paella, tira'ls dins d'un recipient amb sucre abundant. Els hi fas rodolar i llestos! Ja te'ls pots menjar!
- Opcional: Pots ruixar els bunyols ensucrats amb una mica d'anís. Poc, eh? No es tracta de mullar-los, sinó de donar-hi aroma. Un vaporitzador t'aniria bé per fer-ho.
Ui, que poc duraran!
- Si vols, pots substituir l'oli d'oliva per oli de girasol.
- Quan posis la cullerada de massa dins de la paella, et pots ajudar amb una altra cullera per dipositar la massa sense tan de risc de cremar-te.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada