Aquests panellets tan dolços i tan bons es fan bastant depressa en comparació amb els panellets de granet d'ametlla, ja ho veuràs!
Obre molt els ulls mentre mira com l'àvia va preparant la massa dels panellets. No ha volgut anar a jugar, vol ajudar a la cuina. L'àvia li ha donat una mica de massa i ell la remena entre les mans, imitant els seus gests, xerra i xerra mentre amassa i s'empastifa fins i tot el nas. Riu feliç!
I la recepta:
Val la pena que compris un codonyat de qualitat perquè el codonyat serà el gust que destacarà en aquests panellets.
Necessitaràs per a 10-12 panellets de codonyat:
100 gr. d'ametlla mòlta
100 gr. de sucre
25 ml. d'aigua mineral
50-60 gr. de moniato (un bocí de moniato)
100 gr. de codonyat
Un pessic de sucre glace per decorar
50-60 gr. de moniato (un bocí de moniato)
100 gr. de codonyat
Un pessic de sucre glace per decorar
Primer que res:
- Hauràs de començar per fer la massa dels panellets com t'explico en la recepta base dels panellets. Clica aquí i veuràs com es fa.
- Quan tinguis la massa feta, deixa-la refredar i reposar una mica abans de continuar treballant.
Per continuar:
- Talla tires llargues de codonyat d'un dit de gruix, aproximadament, que les necessitaràs d'aquí a un moment.
- Agafa la massa i fes-ne un caneló llarg i prim. Per fer-ho la millor eina són les mans ben netes, no ho dubtis! Primer en fas una bola grossa i després la vas rodolant pel damunt de paper de forn o damunt del marbre de la cuina.
El caneló de massa t'ha de quedar així,
llarg, compacte i amb un diàmetre aproximat de 3 o 4 cm.
- Ara obres de dalt a baix el caneló de massa amb l'ajut d'un ganivet esmolat, com si volguéssis fer un llibre a mig obrir. Ajuda't amb els dits, sense manies i, quan la tinguis oberta, la vas farcint amb les tires de codonyat. Mira't la foto.
- I quan tinguis tota la massa farcida, ja la pots tancar. Fes-ho amb els dits i pessigant una mica la massa en el lloc on s'ajunta perquè quedi ben tancat el super-caneló de panellets de codonyat.
Veus com queda a mig tancar? Doncs l'has de tancar del tot.
- Posa el super-caneló al forn calent, a 220º, foc a dalt i a baix, fins que agafi color rosset. Més o menys uns 8-10 minuts, segons forn. Vigila-ho, que si se't crema no té remei!
- Treu-ho del forn, deixa-ho refredar i, quan sigui fred, el talles a rodanxes regulars, d'uns dos dits d'ample.
- I ja estan fets! Pots escampar-hi una mica de sucre glace per decorar i cap a taula!
Trucs:
- Com que fer panellets no és difícil però és una mica entretingut, si pots, posa-t'hi a fer-ho amb temps o el dia abans.
- Si fas el super-caneló de massa directament damunt del paper de forn col·locat a la safata del forn, et serà molt fàcil portar el super-caneló a dins del forn, sense risc que es trenqui pel camí.
- Si sents una terrible aversió pel moniato, pots substituir-lo pel mateix pes de patata. Ei, el gust no és el mateix, t'aviso...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada