dimecres, 5 d’octubre de 2016

Pastís de xocolata brillant amb taronja confitada

Xocolata per fora, xocolata per dins i el toc de la taronja confitada, fan que aquest pastís sigui ideal per a un aniversari!




La història d'avui:


Deia que hauria volgut tenir tres o quatre fills, formar una gran família, però només en va tenir un al que veu molt poc perquè viu en una altra ciutat amb la seva mare. Després del divorci va tenir dues parelles més. Cap no va voler tenir fills amb ell perquè ja en tenien de propis. Així que s’ha passat la vida criant els fills dels altres. Ha estat sol un parell d’anys i ara torna a tenir parella. Està il·lusionat perquè tornarà a criar fills: els fills adoptius d’ella...





I la recepta:


Aquest pastís necessita un mínim de 5 hores per tenir la consistència adequada. I si el pots tenir tota una nit a la nevera, molt millor. Així que planteja't fer-lo el dia abans. O llevar-te molt aviat...


Fes servir un motlle de 15 cm. de diàmetre, si vols que sigui alt com a la foto. 


Necessitaràs per a 6-8 persones:


2 ous grossos
250 gr. de sucre
270 gr. de farina
12 gr. de llevat
50 gr. de nesquik o colacao
3-4 rodanxes de taronja confitada
125 ml. de llet
125 ml. d'oli verge d'olives arbequines


Per a la cobertura:

100 gr. de xocolata de cobertura
100 gr. de nata per a muntar 
50 gr. de mantega
2 fulls de gelatina


Per començar:
  • Bat molt bé els ous amb el sucre, fins que vegis que es tornen de color més clar i augmenten de volum.


  • Incorpora-hi l'oli i la llet i ho tornes a batre fins que tot quedi ben integrat.
  • Ara posa-hi la farina, el llevat i el nesquik passats per un sedàs. 


  • Hi afegeixes una cullerada ben plena de nocilla i ho bats una estoneta més, fins que no hi quedi cap grumoll.


La foto enganya. La massa et quedarà de color més fosc.


Per continuar:
  • Talla a bocins petitons la taronja confitada. Fes-ho amb un ganivet esmolat o amb unes tisores de cuina i ho col·loques dins de la massa. Remena-ho a mà, procurant que quedi ben repartida.




I cap el forn:
  • Posa la massa en un motlle i cap al forn, a 180º, durant 45 minuts o fins que, en punxar el pastís amb un escuradents, et surti net. Com que cada forn és diferent, si l'escuradents et surt mullat, vol dir que el pastís necessita uns minuts més de forn.
  • Desemmotlla'l i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.




Ara hi faràs la cobertura de xocolata brillant:
  • Treu la mantega de la nevera perquè vagi perdent fredor.
  • Fes remullar els fulls de gelatina dins d'un bol amb aigua a temperatura ambient. Trigaran uns 5-10 minuts en hidratar-se.



  • Quan la gelatina ja estigui hidratada, posa la nata a escalfar a foc baixet. 
  • Quan la nata comenci a bullir, apaga el foc i hi afegeixes la xocolata tallada a trossos i la mantega, també a trossos. Remena-ho bé fora del foc fins que la barreja sigui ben homogènia.


  • Sense perdre temps hi afegeixes els fulls de gelatina ben escorreguts i continues remenant fins que no hi quedi cap grumoll.


  • I ja pots abocar la cobertura de xocolata damunt del pastís. Procura que quedi ben cobert per tot arreu. Ah, no et descuïdis de posar una safata o un bocí de paper d'alumini a sota, per no deixar-ho tot empastifat de xocolata!


  • Posa el pastís a la nevera. Fins al cap d'una hora no el decoris. I després de decorar-lo, recorda que encara necessitarà un mínim de quatre hores més perquè la cobertura tingui consistència.



Trucs:
  • Per escórrer la gelatina, agafa el full directament amb la mà. Ja veuràs que està inflat d'aigua. Escórre'l amb la mà tancada. Ei, vigila que no et vagi cap gota d'aigua a la xocolata, eh?
  • Si fas servir un motlle de 15 cm. de diàmetre, el pastís et quedarà alt com a la foto. Si fas servir un motlle més gran, serà igualment bo però més baix.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada