dimecres, 19 d’octubre del 2016

Pastís salat d'albergínia i camagrocs frescos

Si t'agraden els bolets, aquí tens una recepta fàcil i afavorida per a un sopar de dissabte. I ho pots preparar amb anticipació!




La història d'avui:

He anat a fer una volta a prop d'un mercat gran, dels de tota la vida. M'agrada l'animació que s'hi viu, gent amunt i avall, els colors de les fruites i les verdures... En una parada he vist camagrocs frescos i no he pogut fer res més que aturar-m'hi perquè, aaaiiiii els bolets, com m'agraden! Els bolets, en general, m'agraden tots però el que més mandra em fa és netejar-los. Sort que el camagroc no sol venir gaire brut!




I la recepta:

Doncs, apa, avui farem el pastís salat d'albergínia i camagrocs frescos per a sopar. Ho pots preparar amb anticipació perquè és igualment bo tebi que fred. Si t'agrada més tebi i el vols preparar hores abans, doncs només l'has de posar un minut al microones en el moment de servir-lo.


Per a 3-4 persones necessitaràs:

1 full de pasta brisa
2 ous
2 albergínies grossetes
150 gr. de camagrocs frescos
100 gr formatge emmenthal ratllat
200 gr crema de formatge light
1 ceba
Sal i pebre negre
Oli verge d’olives arbequines


Abans de res: 
  • Renta bé, asseca i talla l’albergínia a daus. També la pots pelar, si vas amb prou temps.


  • Pela i talla a daus la ceba i fregeix-ho tot junt en oli abundant ben calent, amb un pols de sal. Ho treus de la paella i ho reserves. Escórre'n bé l'oli però no el llencis, que ara el faràs servir. 




Neteja els camagrocs:
  • Treu els bocinets d'herba que acompanyen els camagrocs, talla amb tisores la punta de la rel i neteja'ls a raig d’aixeta per si porten una mica de terra, encara que acostumen a venir bastant nets.
  • Eixuga'ls damunt de paper de cuina, sala'ls una mica i fregeix-los a foc suau en el mateix oli que t’ha sobrat de fer les albergínies i la ceba.



I ja pots fer la base del pastís fred:
  • La pasta brisa ja vé estirada, però la seva mida potser no concorda amb la del teu motllo. Per tant, et toca estirar-la amb el curró fins a cobrir una mica més de la mida del motllo. Col·loca-la dintre, pitjant bé amb els dits perquè n’agafi la forma. Retalla la pasta que sobresurti del motllo. 
  • Amb una forquilla punxa tot el fons de la pasta brisa per evitar que et pugi i enforna-ho a 190º, calor dalt i baix, durant uns 10 minuts. 

 
  • No t'hauria de pujar si la punxes bé però, per més seguretat, hi pots posar un pes a sobre, per exemple una safata de mida similar o bé un grapat de cigrons crus amb un bocí de paper d'alumini interposat.
  • Ja veuràs que la treuràs rosseta i cruixent. Vigila, de tota manera, que no se’t cremi, perquè ja saps que cada forn és un món i la pasta brisa només amb dos minuts d’excés es pot cremar.

Ara fes el farcit:
  • Posa en un bol els ous, la crema de formatge light, el formatge emmenthal ratllat, una mica de sal i de pebre i ho bats tot junt fins que la barreja no tingui cap grumoll. 


  • Hi incorpores les albergínies, la ceba i els camagrocs i ho remenes a mà. Aboca la barreja dins de la pasta brisa i ho tornes a posar al forn a 180º durant uns 20 o 25 minuts més, segons forn. 
  • Punxa-ho al mig amb un escuradents. Si el pastís salat ja és cuit, et sortirà net. Si surt mullat, vol dir que encara necessita uns minutets més de forn.


  • Ho deixes refredar i ja només cal portar-lo a taula. Amb una amanida d'aquestes de bossa que ja vénen netes i una mica de fruita, tens un sopar complet. Bon profit!

Truc:
  • Posa la pasta brisa dins del motllo conjuntament amb el paper amb què vé embolicada. Així t'assegures que no se t'enganxi.


1 comentari: