Serra de full amb melmelada d'aranyons

Un berenar que pots preparar al matí abans d'anar a la platja i menjar-te'l a la tarda. Vaja, si ets capaç de resistir la temptació...!




La història d'avui:

Porten el cabell recollit en una cua, pantalonets curts i motxilles de colors a l'esquena. Caminen avall, camí del mar. En el semàfor, un noi que va amb bici les veu. Es coneixen. S'atura i les crida. Totes tres es giren i una avança un parell de passes cap el noi, somrient. Les altres dues es donen copets de colze i riuen.





I la recepta:

Trigaràs més en llegir la recepta que en fer la serra de pasta de full, ja ho veuràs.


Necessitaràs per a 3-4 persones:

1 planxa de pasta de full rectangular
1 pot de confitura d'aranyons
1 ou petit
Una miqueta de sucre



Mira que fàcil que és:
  • Estén damunt d’una superfície dura la planxa de pasta fullada amb el paper amb què vé presentada. 
  • Divideix mentalment en dos la planxa de pasta de full i reparteix-hi la melmelada des del centre cap a un costat, de dalt a baix, seguint una línia imaginària.


  • Amb l’ajut d’un pinzell de cuina, mulla les vores de la planxa amb una mica d’aigua, només un centímetre. 
  • Tanca la pasta de full com si fos un llibre. Com que l’hi has mullat les vores, s’enganxaran amb molta facilitat, així que fes bona punteria perquè et quedi bé. 
  • Ves segellant-ho tot tombant fent pressió amb un dit. 


  • Ara amb un ganivet esmolat fes uns talls a la part que no té confitura perquè sembli una serra llarga. 
  • Ja veuràs que la mateixa pressió del ganivet farà que les punxetes de la serra quedin segellades però no estarà de més que hi donis un cop d'ull i, si alguna no està prou segellada, l'ajudes fent una mica de pressió amb el dit.


Ei, que no cal gaire imaginació per veure-hi una serra, eh?

  • Talla la serra llarga en tres o quatre serres més petites. 
  • Pinta-ho tot amb l’ou que hauràs batut amb una mica de sucre. Mira de pintar-ne bé tots els racons perquè l'ou fa que la pasta de full agafi aquell color daurat tan bonic.



Quan tallis, assegura't que tots els costats de les serres queden ben enganxats, ben segelllats, perquè si te'n queda algún de mal tancat la melmelada se t'hi escaparà amb l'escalfor del forn. 


I cap al forn:

Posa les quatre serres al forn a 200º, amb ventilació, només durant uns 10 minuts. I vigila perquè la pasta de full es crema amb molta facilitat!
  • Quan siguin rossetes ja estaran cuites.
Fes-les refredar damunt d'una reixeta i a esperar l'hora del berenar. Si ho pots resistir, és clar!




Trucs:
  • Pots posar-hi qualsevol altra melmelada que t'agradi.
  • Quan posis les serres al forn, mira que no es toquin les unes a les altres.

Amb pasta de full també pots fer:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada