La minimousse de maduixa és molt bonica amb el seu color rosa claret, no necessita forn i freda és super-refrescant després de dinar, o a mitja tarda. I la pots fer amb anticipació i congelar, si vols!
La història d'avui:
Menudeta i fràgil, de petita ja li brillaven els ulls quan explorava el món. Ara disposa d'un espai compartit a ciutat, des del que lluita per tirar endavant el seu petit negoci. He de trucar a moltes portes, diu, aprofitar sinergies impensables. Estic picant pedra, resumeix somrient. I els ulls li brillen com quan era petita...
I la recepta:
Val la pena l'estona que trigues a fer la minimousse de confitura de maduixa, encara que només sigui per presentar a taula unes postres tan boniques!
Necessitaràs:
100 ml. de nata per muntar
1 cullerada sopera de sucre
125 gr. de confitura de maduixa
120 gr. de crema de formatge light
50 ml. de llet
2 fulles de gelatina
Per començar:
- Amb ajut de les barnilles elèctriques, munta la nata amb el sucre i guarda-la al frigorífic fins que la tornis a necessitar. Si no saps com fer-ho, clica aquí i ho veuràs.
- Ara posa remullar les dues fulles de gelatina amb un got d'aigua a temperatura ambient durant uns 10 minuts.
Mentrestant:
- Mentre la gelatina es va remullant, en un altre bol barreja la confitura de maduixa amb la crema de formatge light.
- Ho has de batre bé, procurant que no t'hi quedi cap grumoll. Ja veuràs que no necessites treballar-ho gaire estona però és important que et quedi com una cremeta fina.
Torna cap a la gelatina:
- En aquests 10 minuts la gelatina ja s'ha inflat, veus? L'has de treure del recipient, escórre-la amb les mans i posar-la dins de la llet.
- I tot junt ho escalfes a foc baixet, però no ha de bullir. O, si vols, ho poses 20 segons al microones a temperatura mitja. Si veus que la llet no és prou calenta, l'hi poses 10 segons més però recorda que no ha de bullir.
- Remena-ho bé amb una forquilla perquè la gelatina s'hi disolgui del tot i ho aboques al recipient on hi tenies la barreja de confitura i crema de formatge light. Abans d'abocar-ho, assegura't que la gelatina s'hagi disolt completament, eh?
- Ho bats bé a velocitat baixa perquè s'integri. Ei, et dic que ho facis a velocitat baixa, més que res, perquè si ho fas a velocitat alta t'esquitxaràs...
- I tot seguit hi afegeixes la nata que tenies guardada a la nevera.
Va, que ja acabes!
- Remena-ho a mà, amb moviments circulars de dalt a baix, fins que estigui tot ben barrejat i el color s'unifiqui. Pots utilitzar una espàtula, per exemple. Ei, no val fer-ho amb el minipimer, que la nata baixaria.
- Ho col·loques en el motlle i cap a la nevera.
- L'has de tenir a la nevera quatre hores com a mínim perquè agafi consistència. Si pots tenir-l'hi tota la nit, encara millor.
- Un cop hagi agafat consistència, has de triar entre menjar-t'ho ara o congelar-ho per a un altre dia. Decisió difícil, ja ho sé...
Trucs:
- Si has decidit congelar la minimousse, recorda que l'has de treure una estona abans de posar-la a taula, per donar-li temps a que perdi duresa.
- Tal com surt del congelador, la pots desemmotllar submergint el motlle uns segons en aigua calenta. No et passis de calenta ni de temps, eh?
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada