Pastís de mató i iogurt

El mató, la ricotta i el requesón no són ben bé el mateix però s'assemblen força, així que pots fer servir el que trobis allà on vius tu, mató, ricotta o requesón, per fer aquest pastís tan suau i fàcil!




La història d'avui:

Fa tants mesos que no pot fer les classes de dansa que ja es comença a desesperar. Tem que les seves alumnes perdin motivació, m'explica des del darrera de la mascareta. També diu que ja comença a fer equilibris per arribar a final de mes tot i que el seu company treballa. Somriu i mira cap al cel. Espero que aviat tornem a la normalitat, diu...




I la recepta:

Et farà falta un motllo rodó, preferentment desmuntable. El que he fet servir jo és de 18 cm. de diàmetre. Si vols que el pastís et surti més alt, dobla els ingredients o bé utilitza un motllo de 15 cm.


Necessitaràs:

200 gr. de mató
1 iogurt natural cremós o grec
2 ous grossos
80 gr. de sucre
30 gr. de farina



Per començar:
  • Barreja el mató amb el iogurt i els ous. Ho pots fer a mà o amb el minipimer.


  • Ara afegeix-hi el sucre i ho continues barrejant fins que tot estigui integrat.


  • I ja només et falta posar-hi la farina, millor si la fas passar a través d'un colador. Torna-ho a barrejar bé fins que no hi quedi cap grumoll.


Per acabar:
  • Ara posa tota la massa dins del motllo. 
  • Ei, recorda que, si no confies en el teu motllo o no és de silicona, prèviament has d'untar-ne el fons i les parets amb una gota d'oli o amb una mica de mantega. I també recorda que si el teu motllo és metàl·lic i desmuntable com el que jo faig servir avui, has de posar-hi paper vegetal o paper de forn a la base.




I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 170º, escalfor dalt i baix i sense aire, i col·loca-hi el motllo al prestatge del mig durant 1 hora.
  • I com que no hi ha dos forns iguals, quan faci 45 minuts que el pastís és dins del forn, punxa'n el centre amb un escuradents. Si surt sec, el pastís ja és cuit. Si surt mullat, és que necessitarà ser al forn l'hora sencera.
  • No desemmotllis el pastís fins que sigui fred, eh? Que se't trencaria!



Trucs:
  • Tots els pastissos de formatge pugen dins del forn i, quan la cocció s'acaba, tornen a baixar una mica. El de mató i iogurt també. Així que si el teu puja i baixa una mica està fent el que toca fer.
  • Per presentar el pastís pots pintar-lo amb mel o amb confitura. O posar-hi mitges nous com a la foto, o ametlles torrades trencades a bocins... Al teu gust!


Un altre dia pots fer:














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada