Orada amb ceba, porro i llimona

Si el gust de la llimona t'agrada, aquesta orada és per a tu!






La història d'avui:

Quin estiu de bojos! Els electrodomèstics de casa es veu que es van posar d'acord per anar-se espatllant d'un en un, del primer a l'últim. I, per acabar-ho d'adobar, també es va espatllar el portàtil de forma irreversible. Tot això amb tota la mainada per casa i la cantarella "encara no anem a la piscina?" omnipresent mentre esperàvem que ens portessin o que ens instal·lessin l'electrodomèstic nou de torn... En fi, ara que els nens ja van a l'escola, ja torno a ser aquí lluitant amb el portàtil nou i la nova interface de blogger que no acaba d'anar bé, intentant posar-me al dia...!





I la recepta:

Quan vagis a comprar les orades, demana que te les facin a filets, sense cap ni espina.


Necessitaràs per a 2 persones:

2 orades de ració 
1 ceba mitjana
La part blanca d'un porro
1 cullerada de mantega
El suc d'una llimona
Sal i pebre
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Trinxa la ceba, talla la part blanca del porro a rodanxetes i ho fas enrossir tot junt dins d'una paella amb oli calent.
  • Foc baixet i paella tapada. Ei, i remena-ho de tant en tant!


  • Quan la ceba i el porro es facin tous, hi afegeixes la cullerada de mantega i ho remenes.


  • De seguida, posa sal i pebre als peixos i els col·loques damunt de la ceba i el porro.


  • Ara hi aboques el suc de llimona.
  • Torna a tapar la paella i segueix amb el foc baix. Quan comenci a fer xup-xup, compta 6 minuts i ja pots apagar el foc. Ara bé, si els peixos són grossos, potser necessitaran un parell de minuts més de cocció.


I ja està fet!




Trucs:
  • No et passis amb el suc de llimona perquè domina bastant el gust. 
  • Pots congelar els caps i les espines de les orades per al dia que vulguis fer una sopa de peix fàcil.


Un altre dia pots fer:

Conill amb salsa de mostassa








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada