Filet de porc amb mostassa a l'antiga

És tan fàcil de fer que no t'ho creuràs! Està inspirat en el filet à l'ancienne dels francesos tot i que el resultat és diferent.






La història d'avui:

Una moto trenca el silenci de la nit. Ja arriba, somriu. Córre a repassar-se el pentinat i es posa una gota de perfum. Des de la finestra veu com travessa el jardí, amb una ampolla de cava a una mà i un pom de flors a l'altra. Del forn en surt olor de rostit...




I la recepta:

El filet de porc és una peça allargada, molt tendra, suficient per a dues persones. Com que no necessita una cocció llarga i es fa al forn, no et donarà gens de feina!


Necessitaràs per a 2 persones:

1 filet de porc 
Sal
Mostassa à l'ancienne
Oli verge d'olives arbequines 
Mitja copa de vi negre




Per començar:

  • Posa sal al filet i unta'l amb la mostassa per tot arreu. Fes-n'hi una capa fina però que el filet en quedi ben untat.
  • I el col·loques en una safata per al forn, amb un bon raig d'oli.


  • Ara aboques la copa de vi negre pel damunt del filet.




I cap al forn:
  • Amb el forn calent a 200º i escalfor a dalt i baix, col·loca la safata dins del forn, a mitja altura, durant 25 minuts.


  • Ho pots acompanyar amb arròs blanc, amb puré de patates o amb patates rósses, com he fet jo. Molt fàcil! Només les has de tallar a daus i posar a la paella amb oli ben calent. 
  • Hi escampes orenga, farigola i pebre vermell. Paella tapada i foc mig-alt. Ho remenes un parell de vegades i quan comencin a agafar color, hi poses un pessic de sal.



  • Talla el filet a rodanxes gruixudes amb un ganivet ben esmolat i serveix-ho calent junt amb les patates. I ja està fet!



Truc:

  • Fes atenció al forn, eh? Pensa que si el filet és gros potser necessitarà uns minutets més, però si és petit seran uns minutets menys. En qualsevol cas, tu als 20 minuts punxa el filet amb un escuradents. Si surt eixut, el tall ja és cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més. Ei, però mai no passis dels 30 minuts o se't farà dur!
  • Si no tens orenga i farigola per a les patates, posa-hi herbes de Provença, que no deixa de ser una barreja que també les conté.


Un altre dia pots fer:

Pollastre amb salsa de poma

Xampinyons saltats amb vi blanc








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada