Ferradura de full amb cabell d'àngel

Com que la pasta de full ja la compres feta i el cabell d'àngel també, ho prepararàs en un tres i no res!





La història d'avui:

Es mira les mans i no se'n sap avenir que siguin les seves. Mans d'haver treballat dur, de molts plats rentats, de cavar a l'hort... Ni rastre d'aquelles ungles llargues i pintades de la seva joventut! Tinc mans de vella, repeteix... 

 



I la recepta:


Necessitaràs:

Una planxa de pasta de full rodona
Mig pot de cabell d'àngel
1 ou petit
1 culleradeta de sucre





Per començar:
  • Estén la planxa de pasta de full amb el mateix paper amb que vé embolicada, que t'evitarà que s'enganxi a la safata del forn.
  • I amb alguna cosa rodona (un bol, un cèrcol d'emplatar, una tassa... i un ganivet esmolat) li retalles la zona central.




Per continuar:
  • Divideix mentalment la pasta de full en dos i fes-hi un tall horitzontal per partir-la exactament per la meitat.


  • I ja hi pots repartir el cabell d'àngel per una de les parts. Només una de les parts, eh?. Sense arribar a les vores. Fixa-t'hi en la foto. Fàcil, eh?


  • Ara mulla amb una mica d'aigua tot el perímetre. Fes-ho amb un pinzell o amb el teu dit humit d'aigua. I tapa la part que té el cabell d'àngel amb la part que no en té, com si tanquéssis un llibre. L'aigua que has posat tot tombant farà de cola i s'enganxaran més bé totes dues parts.
  • De tota manera, tu ajuda eh? Vull dir que vagis pitjant amb un dit tot el perímetre per assegurar que no quedi ni un centímetre sense tancar.



Per continuar:
  • Retalla una sanefa a la vora exterior de la ferradura amb un ganivet ben esmolat, com a la foto.


  • Potser diràs que són ganes de complicar-se la vida, perquè les ferradures de veritat no tenen sanefes, oi? Val, però tampoc no hi ha cap animal que tingui un peu prou gros per posar-se una ferradura d'aquesta mida...!
  • Va, continua, que ja acabem! Pinta la ferradura amb l'ou batut amb la culleradeta de sucre. Ben pintada perquè així tindrà un color ben bonic.



I cap al forn:
  • Posa la ferradura dins del forn calent, a 190º amb ventilació, o a 195º si el teu forn no en té. Ves-ho vigilant perquè quan la pasta de full sigui róssa ja la podràs treure sense entretenir-te. Seran uns 15 minuts, més o menys, segons forn.
  • Deixa-la refredar damunt d'una reixeta.



Truc:
  • Posa la ferradura al forn amb el mateix paper que has estat fent servir tota l'estona i evitaràs que se t'enganxi a la safata del forn. Si l'has destrossat molt, doncs pots folrar la safata amb paper cuisson.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada