Com que la pasta de full ja la compres feta i el cabell d'àngel també, ho prepararàs en un tres i no res!
La història d'avui:
Es mira les mans i no se'n sap avenir que siguin les seves. Mans d'haver treballat dur, de molts plats rentats, de cavar a l'hort... Ni rastre d'aquelles ungles llargues i pintades de la seva joventut! Tinc mans de vella, repeteix...
I la recepta:
Per començar:
Necessitaràs:
Una planxa de pasta de full rodona
Mig pot de cabell d'àngel
1 ou petit
1 culleradeta de sucre
- Estén la planxa de pasta de full amb el mateix paper amb que vé embolicada, que t'evitarà que s'enganxi a la safata del forn.
- I amb alguna cosa rodona (un bol, un cèrcol d'emplatar, una tassa... i un ganivet esmolat) li retalles la zona central.
- Aquesta part central la pots utilitzar per fer una altra cosa, com per exemple un farcellet de nocilla i avellanes, i t'ho menges com a premi!
Per continuar:
- Divideix mentalment la pasta de full en dos i fes-hi un tall horitzontal per partir-la exactament per la meitat.
- I ja hi pots repartir el cabell d'àngel per una de les parts. Només una de les parts, eh?. Sense arribar a les vores. Fixa-t'hi en la foto. Fàcil, eh?
- Ara mulla amb una mica d'aigua tot el perímetre. Fes-ho amb un pinzell o amb el teu dit humit d'aigua. I tapa la part que té el cabell d'àngel amb la part que no en té, com si tanquéssis un llibre. L'aigua que has posat tot tombant farà de cola i s'enganxaran més bé totes dues parts.
- De tota manera, tu ajuda eh? Vull dir que vagis pitjant amb un dit tot el perímetre per assegurar que no quedi ni un centímetre sense tancar.
Per continuar:
- Potser diràs que són ganes de complicar-se la vida, perquè les ferradures de veritat no tenen sanefes, oi? Val, però tampoc no hi ha cap animal que tingui un peu prou gros per posar-se una ferradura d'aquesta mida...!
- Va, continua, que ja acabem! Pinta la ferradura amb l'ou batut amb la culleradeta de sucre. Ben pintada perquè així tindrà un color ben bonic.
I cap al forn:
- Posa la ferradura dins del forn calent, a 190º amb ventilació, o a 195º si el teu forn no en té. Ves-ho vigilant perquè quan la pasta de full sigui róssa ja la podràs treure sense entretenir-te. Seran uns 15 minuts, més o menys, segons forn.
- Deixa-la refredar damunt d'una reixeta.
Truc:
- Posa la ferradura al forn amb el mateix paper que has estat fent servir tota l'estona i evitaràs que se t'enganxi a la safata del forn. Si l'has destrossat molt, doncs pots folrar la safata amb paper cuisson.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada