Pastís de carn i pebrot

Carn picada de vedella, pebrots del piquillo, olives i poc més! Faràs un plat fàcil, bonic, econòmic i ple d'aliment. Genial!





La història d'avui:

Entra i surt de l'habitació acabada de pintar amb piles de roba petitona plegada i la va col·locant als calaixos i als prestatges. El nen li va al darrera, observant-ho tot. S'atura, es posa les mans als ronyons, s'asseu i acarona al nen. Mama, encara no surt el germanet?, pregunta, i li fa un petó a la panxa. La mare somriu i l'abraça. Aviat sortirà, pero encara falta una mica...




 I la recepta:

  • T'anirà bé un motllo rectangular, que pot ser de vidre, de metall o de silicona. I l'hauràs de folrar per dins amb paper de forn. 


Necessitaràs per a 4 persones:

500 gr. de carn picada de vedella
Un pot de 250 gr. de pebrots del piquillo tallats a tires
Un grapat d'olives sense pinyol
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre negre i orenga




Per començar:

  • Folra el motllo amb paper de forn, procurant que el paper sobresurti del motllo. Això ho fas per facilitar el desemmotllat del pastís de carn quan ja estigui cuit. 



  • Ara posa sal i pebre a la carn picada i barreja-ho bé. 

  • I col·loques la meitat, més o menys, de carn picada dins del motllo. Ei, compacta-la bé i procura que et quedi una capa del mateix gruix a tot arreu! Ruixa-la amb un rajolí petit d'oli. 



  • Fes una segona capa amb el pebrot del piquillo, també procurant repartir-la de manera uniforme. 



  • Talla les olives per la meitat i les reparteixes damunt de la capa de pebrot. 


  • A l'altra meitat de la carn hi afegeixes un bon pessic d'orenga i ho remenes una mica perquè s'escampi per tota la carn. 
  • Només et falta col·locar aquesta carn picada com a última capa del pastís i un altre rajolí petit d'oli. 



Per acabar:

  • Tapa el motllo amb el mateix paper de forn i el poses dins del forn calent a 180° i escalfor dalt i baix, al bany Maria. Si no has cuit mai res al bany Maria, clica aquí i veuràs com es fa. Sense por, que és superfàcil de fer, eh? 


  • Haurà de ser dins del forn 35 minuts. De tota manera, com que no hi ha dos forns iguals, als 30 minuts punxa el pastís de carn amb un escuradents. Si surt sec, ja està cuit. Si surt mullat, deixa'l 5 minuts més dins del forn. 



Truc:

  • També ho pots preparar amb carn picada barrejada, meitat de porc i meitat de vedella. 


Un altre dia pots fer:

Cigrons amb tomàquet per a gent amb pressa

Llenties estofades amb botifarra i xoriço





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada