Pastís de mandarina

Ara és temps de mandarines clementines, dolces, sucoses i fàcils de pelar. Ei, doncs aprofita per fer aquest pastís de mandarina que és superfàcil!





La història d'avui:

Als dos anyets costa d'entendre del tot que ja no veurà més el besavi que era a l'hospital, però sí que entén que la mama està trista perquè té els ulls vermells. Se li acosta i li fa un petó, li acarona la cara. Ella somriu entre llàgrimes dissimulades. Papa, la mama ja no està trista, diu amb innocència... 





I la recepta:

Pots fer servir les mandarines del tipus que vulguis, que el pastís et quedarà igualment bo, però les que es cullen entre desembre i febrer són les Clemenvilla, aquelles que són més grossetes de mida, amb molt de suc.


Necessitaràs:

120 gr. de sucre
2 ous grossos
40 ml. d'oli
2-3 mandarines per fer 60 ml. de suc de mandarina
La ratlladura d'una mandarina
150 gr. de farina + 16 gr. de llevat
8-10 mandarines per fer el farcit
Sucre glace


Jo he fet servir un motllo de 24 x 15 cm., però amb les quantitats que et dono també t'aniria bé un de rodó de 18 cm. de diàmetre. 




Per començar:
  • Pela 8 mandarines i treu-n'hi tanta pell blanca com puguis. Sense matar-t'hi, però treu-n'hi perquè la part blanca de les mandarines, taronges i llimones és una mica amarga.


  • Esprem 2 o 3 mandarines fins a aconseguir-ne els 60 ml. de suc.
  • I ratlla la pela ben rentada d'una mandarina.



Per continuar:
  • Bat els ous i el sucre amb el minipimer fins que la barreja augmenti de volum i sigui ben esponjosa, cosa d'uns 5 minuts.


  • Afegeix-hi l'oli, el suc de mandarina i la ratlladura de mandarina i ho tornes a batre una mica més.


  • Posa-hi la farina + el llevat fent-ho passar per un sedàs i ho tornes a batre fins que no hi hagi cap grumoll. T'ha de quedar una massa fineta i brillant.


  • Ara aboca la meitat de la massa al motllo que vols fer servir. Ei, si el motllo no és de silicona el folres amb paper de forn per evitar que se t'hi enganxi el pastís!
  • Col·loca-hi les mandarines pelades ben posades, que ocupin tot l'espai disponible. Segons la mida  del motllo i de les mandarines que facis servir en necessitaràs 8 o potser alguna més. 


  • Acaba d'abocar-hi pel damunt la resta de la massa.

I cap al forn:
  • Col·loca el motllo a mitja altura dins del forn calent a 180º, escalfor dalt i baix, durant 45 minuts.
  • Punxa el pastís amb un escuradents abans de treure'l del forn. Si surt eixut, el pastís ja està cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més dins del forn.
  • Treu el motllo del forn, desemmotlla el pastís i posa'l a refredar damunt d'una reixeta. Quan sigui fred, escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt. I ja està!



Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada