Filet amb salsa de taronja, sense forn

Ara que és temps de taronges dolces, aprofita per preparar aquest filet. La taronja li aporta un perfum i un sabor genial!





La història d'avui:

Està fet un manat de nervis. Aviat serà hora d'anar a l'aeroport i ella està tan tranquil·la, posant més coses en una maleta que després no podrà tancar. Aquesta dona no té sentit del rellotge ni de la puntualitat, es diu un cop més, com ho repeteix des de fa tants anys. Al final va a l'habitació, a punt d'explotar. El taxi està a punt d'arribar, nena. És que no puc tancar la maleta, respon. Ho sabia...!





I la recepta:

El filet amb salsa de taronja el pots cuinar en una cassola ampla o bé en una paella gran que es pugui tapar, el què tinguis a mà.


Necessitaràs per a 4 persones:

2 filets de porc
1 porro
1 ceba grossa
4 pastanagues
1 taronja sencera + el suc de 2 taronges
2 fulles de llorer
1 got de vi ranci
Sal, pebre vermell i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Renta molt bé una taronja i la talles, amb pell i tot, a mitges rodanxes que no siguin gaire gruixudes. També escórres les altres dues taronges i en guardes el suc.


  • Pela i ratlla la pastanaga.
  • Renta i talla el porro en rodanxes primetes i ratlla la ceba.


  • Posa sal, pebre vermell i pebre negre als filets i els fas enrossir en oli calent. Enrossir vol dir fregir superficialment, només perquè la carn es faci róssa de fora. De dintre ja es courà més endavant.


  • Aparta els filets però no en llencis l'oli, que encara el necessites.
  • Fes sofregir el porro en l'oli que t'ha sobrat. Si veus que hi ha poc oli, n'hi afegeixes una mica més, eh? Cassola tapada i ho vas remenant. Foc mig-baix, fins que vegis que el porro comença a ser tou. Aleshores hi poses la ceba ratllada i que continuï sofregint-se tot junt.


  • Quan la ceba comenci a ser tova hi afegeixes la pastanaga ratllada i les fulles de llorer i ho remenes. Que es vagi coent tot junt, tapat, a foc mig-baix. Vigila-ho, eh?



Per continuar:
  • Quan la pastanaga sigui tova, hi col·loques els filets damunt, hi aboques el got de vi ranci i apuges una mica el foc. Cassola destapada.
(Aquesta foto i les següents són d'un dia que 
vam ser més colla a taula, per això hi veus quatre filets)

  • Al cap de 2 o 3 minuts de començar a bullir, la cuina farà molt bona olor i l'alcohol s'haurà evaporat, que és el què volies fer. Ara ja hi pots posar el suc de taronja.


  • Ho tapes perquè comenci a bullir fluixet i hi afegeixes les mitges rodanxes de taronja. Torna a tapar la cassola.


  • Passats 10 minuts, gira la carn i ho tornes a tapar. Al cap de 5 minuts més, ja pots apagar el foc.
  • I ja està fet! El pots servir a rodanxes o bé a troços grossos, com més t'agradi.





Truc:

  • El filet amb salsa de taronja el pots fer amb filet de porc o amb filet de vedella, però recorda que el porc combina molt bé amb tota mena de fruita, així que potser que facis servir filet de porc, que també és més econòmic.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada