dimecres, 20 de setembre del 2017

Carbassons grocs farcits de verduretes

Aquests carbassons farcits són igualment bons calents que freds, així que els pots preparar el dia abans tranquil·lament!





La història d'avui:

S'ha engreixat molt. Abans sortia cada tarda a passejar el gos i feia una caminada llarga. Només cap al final s'asseia a la cafeteria, es prenia alguna cosa dolça i es veu que l'exercici compensava el berenar. Ara passeja el gos i un cotxet de criatura, el fill petit de la seva filla petita, però ho fa amb desgana i no camina ni un quart. Es passa la resta de la tarda a la cafeteria. Com a molt, gronxa el cotxet...




I la recepta:

Si el carbassó es grosset, amb un per persona en tens prou però, si és petit, és millor que en calculis dos per cap. I amb els ingredients que et detallo, n'hi ha prou per farcir 4 carbassons.



Necessitaràs:
1 carbassó groc rodó per persona
1 pessic de formatge ratllat

 
I per al farcit:
1 ceba tendra grossa
2-3 pastanagues
1 pebrot vermell
2 tomàquets madurs
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Orenga




Per començar:
  • Renta bé i asseca els carbassons.
  • Fes-los bullir amb aigua ben calenta i un pols de sal durant 3 minuts. 


  • Escórre els carbassons i deixa'ls refredar.
  • Quan siguin freds, els hi talles un cercle que després servirà de tapa quan el carbassó ja estigui farcit. Mira't la foto.
  • I amb l'ajut d'una cullera, buida els carbassons sense fer-ne malbé la pell. T'anirà bé l'estri que s'anomena cullera parisenca però, si no en tens, utilitza una cullera de postres amb una mica de gràcia i també t'anirà bé.


 
Per continuar:
  • Trinxa a daus ben petits la ceba tendra, la pastanaga i el pebrot. Ben petits, eh?
  • I les boles de carbassó també trinxa-les més petites, que les faràs servir al final.


  • Escalfa oli abundant en una paella i hi poses la ceba trinxada i la pastanaga tot al mateix temps. Ei, oli abundant no vol dir una piscina d'oli, eh? Vol dir que hi ha d'haver un dit d'oli en el fons de la paella.
  • Ho remenes i ho vas vigilant. Foc mitjà-baix i paella tapada.


  • Quan la pastanaga comenci a ser tova, afegeix-hi els daus de pebrot. Ho remenes bé i tornes a tapar la paella. Continua amb el foc mitjà-baix.


  • Quan el pebrot sigui tou, és el moment de posar-hi els tomàquets ratllats i un pessic de sal. 
  • Igual com has fet abans, ho remenes i tapes la paella. Vigila que encara hi hagi prou oli! Si veus que te'n queda molt poc, n'hi afegeixes una mica.


  • Al cap d'un parell de minuts, hi incorpores les boles de carbassó trinxat i hi escampes una mica d'orenga. Ho remenes bé i que s'acabi de coure a poc a poc. No te'n vagis que es podria cremar... I recorda't d'anar-ho remenant amb compte, sense desfer les verdures.  
  • En 4-5 minuts més tindràs el farcit acabat.


  • Ara ves omplint els carbassons amb el farcit. Fes-ho amb una cullera de postres i ja veuràs que va molt bé per fer-ho.


  • Ja els tens acabats però, si t'agrada el formatge, escampa-n'hi una mica pel damunt i ja us els podeu menjar!


 
Trucs:
  • Com més bé tinguin la pell els carbassons quan els compris, millor presentació tindran.
  • Un moment abans de servir els carbassons grocs farcits, si vols, els pots posar uns minuts dins del forn, amb el grill (part de dalt del forn) encès durant uns 5 minuts o fins que el formatge estigui al teu gust. Vigilant-ho, eh?
  • Ei, si et sobra farcit, no se t'ocurreixi llençar-lo, eh? Barreja'l amb pasta italiana bullida i tindràs un primer plat de Pasta amb verduretes per endur-te a la feina.
Un altre dia pots fer:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada