dimarts, 19 de setembre del 2017

Trena de nocilla i avellanes

Aquesta també és molt fàcil, eh? Deixa que els nens t'ajudin a fer-la i passareu una estona divertida! S'empastifaran les mans i la roba, ja t'ho aviso...




La història d'avui:

Diu que anar a passejar pel centre serà molt feixuc perquè avui hi haurà molta gent a tot arreu. Ella no hi està gaire d'acord, però ell va desgranant arguments fins que la convenç. Se li escapa una rialleta mig d'amagat i se'n va a engegar la tele sense cap càrrec de consciència. Un Barça-Madrid no el fan cada dia...!




I la recepta:

Si no trobes avellanes torrades de Reus, fes-ne servir de les altres. El gust no és ben bé el mateix, però també són bones.


Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full rectangular
Mig pot de nocilla (uns 200 gr.)
30 gr. d'avellanes torrades de Reus
1 ou petit
1 culleradeta de sucre
Optatiu: unes quantes panses


Per començar:
  • Estén ben plana la planxa de pasta de full, conjuntament amb el paper amb què vé embolicada.
  • Divideix mentalment la planxa en tres parts i amb un ganivet ben esmolat fes-hi sis talls en diagonal, que no arribin al terç central. Mira't la foto. Els talls han de ser tots d'una mida similar, iguals els de la dreta que els de l'esquerra.


  • Ara escampa-hi la nocilla, només a la part que no té talls, procurant que hi hagi el mateix gruix a tot arreu.
  • Reparteix les avellanes torrades pel damunt de la nocilla. La quantitat que t'indico és orientativa. Tu posa-n'hi al teu gust.
  • També hi escampes unes quantes panses, si t'hi agraden. Si no t'hi agraden, posa-hi més avellanes.




Per continuar:
  • Comença a fer la trena, com si te la fessis als cabells. Primer passes una tira de l'esquerra cap a la dreta i després una tira de la dreta cap a l'esquerra. I així fins al final.


  • Ara que ja tens la trena acabada, pinta-la amb l'ou batut amb la culleradeta de sucre. Un pinzell de silicona t'anirà bé per fer-ho.



I cap al forn:
  • Posa la trena de nocilla i avellanes al forn calent a 180º, amb aire, durant 20 minuts o fins que vegis la trena ben daurada. Si el teu forn no té aire, necessitaràs uns 30 minuts, aproximadament. Vigila cap al final, que no se't cremi! 
  • Deixa-la refredar damunt d'una reixeta. Compte en traslladar-la, que quan és calenta se't podria trencar!



Truc:
  • Quan facis la trena, procura que les tires tapin bé tots els forats. És per evitar que la nocilla hi surti, amb l'escalfor del forn.

Un altre dia pots fer:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada