dissabte, 9 de setembre del 2017

Pasta amb verduretes i botifarra

Mira quin plat més ple de color i de coses bones! Ideal per a la carmanyola perquè el pots fer el dia abans!





La història d'avui:

No s'esborra del gimnàs però tampoc no hi va. En realitat ja feia temps que només caminava a desgana una estona per la cinta. També ha deixat de freqüentar els amics amb els que sortia a caminar per la muntanya. Ja no li causa satisfacció la majoria de coses que feia. Sent que en aquest moment de la seva vida necessita fer una altra cosa, però no sap quina...





I la recepta:

Calcula una mica més d'una hora per fer aquest plat, perquè la gràcia està en fer una cocció lenta, a foc baix.


Necessitaràs per a 4 persones:

350 gr. de botifarra crua
1 ceba
2 pastanagues 
1 pebrot vermell gros
2 carbassons
3 tomàquets madurs
1 branquilló de romaní
300 gr. de pasta de colors
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Opcional: formatge ratllat




Per començar:
  • Sofregeix la botifarra sencera amb oli calent. Sofregir vol dir fregir superficialment, que quedi cuita de fora però no cal que es cogui del tot per dintre. Ja s'acabarà de coure més endavant.


  • Quan es refredi, talla-la a bocins regulars, ni grossos ni petits, que cada bocí t'hi càpiga a la boca.

Per continuar:
  • Neteja i talla a daus totes les verdures. Els tomàquets, si vols, els pots pelar amb un ganivet com una poma, però no fa falta perquè la pela després de cuits no es troba.


  • Posa la ceba en una paella amb oli calent abundant i el foc baix. Deixa que la ceba es vagi estovant i, quan comenci a ser transparent, hi afegeixes la pastanaga. Paella tapada.


  • Al cap de 3 o 4 minuts, incorpora-hi el pebrot. Ho remenes i ho deixes que es vagi fent amb el foc baix i la paella tapada.




  • Quan tant el pebrot com la pastanaga es facin tous, hi poses el tomàquet també tallat a daus, el branquilló de romaní i un pols de sal.
  • Ho remenes i, al cap d'un parell de minuts, hi afegeixes la botifarra. Deixa que s'acabi de coure tot junt, a foc mitjà i amb la paella tapada.



Per acabar:
  • Fes bullir la pasta en aigua abundant amb sal durant un minut menys del què t'indiqui el fabricant de la pasta, l'escórres i la barreges amb les verdures i la botifarra dins de la paella. Continua amb foc mitjà-baix durant un parell de minuts. I ja ho pots servir!


  • El plat ja està acabat, si vols. Però si t'agrada el formatge i tens una estona més, col·loca la pasta, les verduretes i la botifarra en una safata de forn, hi escampes formatge ratllat pel damunt i ho poses al forn a gratinar (foc a la part de dalt) durant 5-10 minuts o fins que el formatge estigui al teu gust.



Truc:
  • Aprofita l'oli que t'ha sobrat de sofregir la botifarra i barreja'l amb l'oli on fregiràs les verduretes. A més que hi dóna molt bon gust, a la cuina no es llença res!
  • Ei, de la pasta amb verduretes i botifarra que et sobri ja saps què n'has de fer, oi? Demà t'ho poses a la carmanyola i cap a la feina per dinar!

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada