Ho faràs en un moment i tindràs unes postres refrescants i plenes de vitamines per a aquests migdies d'estiu tan calorosos!
Ei, que sense adonar-me'n ja hem sobrepassat les 50.000 visites! Moltes gràcies a tota la gent que passa per aquí!
La història d'avui:
Tot convençut, diu que està escalant les roques. Ho fa amb poca precisió i gran esforç, com correspon als tres anyets que té, però no accepta l'ajuda de l'àvia. Amb una maneta s'acaba d'ajudar agafant la branca més propera i es posa dret, triomfant: ha coronat el cim! Des del capdemunt del poc més d'un metre d'alçada que ha escalat somriu desafiant. L'àvia se'l mira amb aprovació. Et caurà la bava de tant mirar-te al nét, sent que li diuen...
I la recepta:
Recorda que aquestes postres s'han de menjar ben fredes, o sigui que cal que estiguin almenys un parell d'hores dins de la nevera.
Necessitaràs per a dues persones:
4 tallades de meló gruixudetes
Mig iogurt natural
1 cullerada sopera de sucre
Fulletes de menta per guarnir
Per començar:
- Compra un meló ben dolç i en separes 4 tallades una mica gruixudes.
- De cada tallada n'extreus tantes boletes com puguis. T'anirà bé per fer-ho aquesta cullereta especial per treure boles, que es diu cullera de París però, si no en tens, una cullera de postres i un gir amb gràcia del teu canell, et faran el mateix servei.
- Ei, i si no tens el dia inspirat, doncs talla el meló a daus petits i llestos!
- Ves col·locant les boles dins de cada gotet. N'hi pots posar tantes com vulguis, però una bona mida és d'unes set o vuit boles per got.
- Reserva les 2 boles més boniques per guarnir cada gotet.
Per continuar:
- Tritura totes les restes de meló de cada tallada que t'han quedat després de treure'n les boles amb el mig iogurt i la cullerada sopera de sucre, ben triturat, que no t'hi quedi cap grumoll.
- Tasta la salsa de iogurt i, si no la trobes prou dolça, ves-hi afegint una mica de sucre fins que estigui al teu gust.
- Reparteix la salsa de iogurt pel damunt de les boles de meló, guarneix el gotet amb una fulleta de menta i dues boles punxades en una broqueta i cap a la nevera!
- Fàcil, oi?
Trucs:
- Per saber si un meló és prou madur, sospesa'l: ha de pesar bastant en proporció al seu pes. I la part de dalt de tot ha de cedir a la presió suau feta amb la mà oberta. No el pressionis amb els dits, que l'únic que faries seria marcar-lo per dintre!
- Per guarnir els gotets, també pots trinxar les fulletes de menta pel damunt de les boles, en l'últim moment abans de servir-los.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada