És una crema freda de porro i poma, ideal per a l'estiu. La pots preparar la nit abans i, quan tornes de la platja, ja tens fet el primer plat!
La història d'avui:
Quina gana que té! S'enreia de les àvies quan deien que en aquests moments cal menjar per dos, però tot el dia va fent viatges a la nevera. Tria una peça de fruita, un iogurt, coses sanes que diu ella, però al final acaba fent-se un pa amb tomàquet i formatge. És clar que sí, dona, l'animen les dones més grans de la família. Els ulls li brillen quan somriu i es posa la mà lliure a la panxeta..
I la recepta:
Quan compris els porros, mira que tinguin força bocí blanc, perquè la part que faràs servir serà precisament la més blanca.
Necessitaràs per a 4 persones:
2 porros
3 pomes golden grosses
1 got de llet
1 got d'aigua mineral
Sal i pebre blanc
Oli verge d'olives arbequines
Mitja llimona
Per començar:
- Neteja el porro i talla'n la part més blanca a rodanxes primes. La part de color verd claret també la pots aprofitar. I la de color verd fosc no la llencis perquè et pot servir per posar en una altra recepta, per exemple dins d'un brou. A la cuina no es llença res!
- Pela les pomes, ruixa-les amb una mica de suc de llimona perquè no se t'ennegreixin i talla-les a daus no gaire grossos.
- Posa el porro en una paella amb oli calent. Foc baix i paella tapada. De tant en tant ho remenes.
- Al cap de 8-10 minuts ja veuràs que el porro s'està fent tou. Aleshores hi afegeixes els daus de poma. Foc baix i paella tapada.
- Quan la poma sigui tova, hi reparteixes un pols de sal i una mica de pebre blanc.
- Ho remenes i hi afegeixes el got de llet i mig got d'aigua mineral.
- Ho remenes una mica més i ho deixes 3 minuts al foc baix. Paella tapada i ho vas vigilant.
Per acabar:
- Tritura tot el contingut de la paella amb el minipimer, fins que la barreja no tingui cap grumoll.
- Ara és el moment de tastar la sal i el pebre i rectificar-ho al teu gust.
- També, si trobes que la crema t'ha quedat massa espessa, hi vas afegint de mica en mica l'altre mig got d'aigua mineral i ho vas triturant fins que la textura t'agradi.
- Ho poses a la part més freda de la nevera, tapat, fins a l'hora de dinar. Recorda que s'ha de menjar ben fred, o sigui que almenys necessita un parell d'hores de nevera.
Trucs:
- Ho pots servir acompanyat de retalls de pernil i/o de bocinets de poma.
- Si vols, pots substituir la llet per 2 iogurts naturals.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada