Vichyssoise de poma

És una crema freda de porro i poma, ideal per a l'estiu. La pots preparar la nit abans i, quan tornes de la platja, ja tens fet el primer plat!






La història d'avui:

Quina gana que té! S'enreia de les àvies quan deien que en aquests moments cal menjar per dos, però tot el dia va fent viatges a la nevera. Tria una peça de fruita, un iogurt, coses sanes que diu ella, però al final acaba fent-se un pa amb tomàquet i formatge. És clar que sí, dona, l'animen les dones més grans de la família. Els ulls li brillen quan somriu i es posa la mà lliure a la panxeta..





I la recepta:

Quan compris els porros, mira que tinguin força bocí blanc, perquè la part que faràs servir serà precisament la més blanca.





Necessitaràs per a 4 persones:

2 porros 
3 pomes golden grosses
1 got de llet
1 got d'aigua mineral
Sal i pebre blanc
Oli verge d'olives arbequines
Mitja llimona


Per començar:
  • Neteja el porro i talla'n la part més blanca a rodanxes primes. La part de color verd claret també la pots aprofitar. I la de color verd fosc no la llencis perquè et pot servir per posar en una altra recepta, per exemple dins d'un brou. A la cuina no es llença res!


  • Pela les pomes, ruixa-les amb una mica de suc de llimona perquè no se t'ennegreixin i talla-les a daus no gaire grossos.


  • Posa el porro en una paella amb oli calent. Foc baix i paella tapada. De tant en tant ho remenes.


  • Al cap de 8-10 minuts ja veuràs que el porro s'està fent tou. Aleshores hi afegeixes els daus de poma. Foc baix i paella tapada.


  • Quan la poma sigui tova, hi reparteixes un pols de sal i una mica de pebre blanc.


  • Ho remenes i hi afegeixes el got de llet i mig got d'aigua mineral. 


  • Ho remenes una mica més i ho deixes 3 minuts al foc baix. Paella tapada i ho vas vigilant.


Per acabar:
  • Tritura tot el contingut de la paella amb el minipimer, fins que la barreja no tingui cap grumoll.
  • Ara és el moment de tastar la sal i el pebre i rectificar-ho al teu gust.
  • També, si trobes que la crema t'ha quedat massa espessa, hi vas afegint de mica en mica l'altre mig got d'aigua mineral i ho vas triturant fins que la textura t'agradi.


  • Ho poses a la part més freda de la nevera, tapat, fins a l'hora de dinar. Recorda que s'ha de menjar ben fred, o sigui que almenys necessita un parell d'hores de nevera.



Trucs:
  • Ho pots servir acompanyat de retalls de pernil i/o de bocinets de poma.
  • Si vols, pots substituir la llet per 2 iogurts naturals.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada