dimecres, 27 de setembre del 2017

Pastís amb fruita vermella

Gens empalagós, té el punt àcid de la fruita vermella i és un esmorzar o berenar genial!






La història d'avui:

Han demanat al professor d'aturar la classe. Els alumnes volien debatre entre ells què havien de fer i han decidit anar-se'n tots cap al centre. Senten que la seva obligació avui no és a l'aula sinó en un altre lloc. En moltes altres facultats s'ha repetit el mateix. Són joves, tenen il·lusió i volen sentir-se protagonistes del moment històric que els toca viure...





I la recepta:

Com que de fruita vermella no se'n troba sempre, pots utilitzar-la congelada sense cap problema, com he fet jo avui.


Necessitaràs per a un motllo de 20 cm.:

3 ous
180 gr. de sucre
200 gr. de farina
120 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 iogurt natural
200 gr. de fruita vermella fresca o congelada
Opcional: 1 llimona




Per començar:
  • Si fas servir fruita congelada, treu-la de bon començament del congelador perquè es vagi descongelant mentre prepares la massa.
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja tingui un color més clar i es vegi esponjosa. Fes-ho amb el minipimer, o amb les varetes elèctriques o amb l'amassadora, el què tinguis. Ei, o a mà amb una forquilla, si tens l'energia que tenien les àvies antigues...


  • Ara afegeix-hi al mateix temps l'oli i el iogurt i continua batent-ho una mica més.


  • Incorpora-hi la farina passada per un sedàs i ho bats tot junt fins que la massa sigui uniforme i sense cap grumoll.
  • Si t'agrada el gust de la llimona, ara és el moment de posar-hi la ratlladura d'una llimona que hauràs rentat prèviament. Només ratlla la part groga de la pell, eh?, que la part blanca és amarga!
  • I aleshores hi poses la fruita vermella i ho remenes a mà, amb compte de no trencar la fruita.



Per continuar:
  • Col·loca la massa dins del motllo que hagis escollit i ho poses al forn calent a 180º durant 40 minuts, segons forn i segons motllo. O fins que en punxar el centre del pastís amb un escuradents, et surti net. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.


  • Treu el pastís del forn, deixa'l refredar una mica i desemmotlla'l damunt d'una reixeta perquè s'acabi de refredar del tot.


  • Amb un motllo més profund i els mateixos ingredients, el pastís amb fruita vermella de la següent foto va necessitar 47 minuts de forn. Així que cap al final de la cocció, estigues pendent del forn, no sigui que el deixis cru o que se't cremi!



Trucs:
  • Pots fer servir la fruita vermella que més t'agradi o una barreja: nabius vermells, nabius negres, móres, gerds...
  • Si no confies gaire en el teu motllo, o no és de silicona, abans de fer-lo servir unta'l per dins amb una mica d'oli o de mantega i escampa-hi un pessic molt petit de farina.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada