dimecres, 13 de juny del 2018

Filet rostit amb peres i nous

Les proteïnes de la carn i la dolçor de la fruita en un plat de diumenge! El filet queda molt tendre i la salsa demana pa!






La història d'avui:

Al cap de dos anys de sopars romàntics, de flors i d'escapades a hotelets amb estil, ell li ha dit que torna amb la seva ex. Que ho fa pels seus fills. Ho ha dit nerviós i sense mirar-se-la als ulls. Pels fills, al cap de dos anys? No se'n sap avenir. Res no ho presagiava, tot era normal. L'amiga li prem la mà. No ploris, dona, ja en trobaràs un de millor, diu per consolar-la.





I la recepta:

El filet de porc és una peça llarga i rodona, tendra, polida i sense òs. Com que no és gaire gran, amb un en tens prou per a dues persones. 





Necessitaràs per a 4 persones:

2 filets de porc
5 peres
1 llimona
2 cullerades soperes de mantega
1 ceba grossa
1 got de vi ranci
1 grapat de nous pelades
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre negre, pebre vermell, canyella en pols 
Branquillons de julivert i de romaní





Per començar:
  • Pela tres peres, treu-n'hi el cor i talla-les a quarts. Ruixa'ls amb llimona per evitar que se t'ennegreixin.


  • Posa-hi sal i canyella i sofregeix-los amb la mantega calenta. Sofregir vol dir fregir superficialment, només fins que els quarts de pera comencin a agafar una mica de color daurat. Foc baixet i vigilant.


  • Retira els quarts de pera amb una cullera, evitant trencar-los perquè t'han de servir per guarnir els plats. La mantega que t'ha sobrat la faràs servir de seguida, no la llencis.
  • Les altres dues peres et serviran per fer la salsa. També les peles, les ruixes amb suc de llimona i les talles a bocins petits mal tallats. Sofregeix-los en la paella de la mantega. 



Per continuar:
  • Posa sal, pebre negre, canyella en pols i pebre vermell als dos filets i, en una altra paella amb oli abundant ben calent i el foc mig-alt, els enrosseixes. Enrossir vol dir fregir superficialmente, només fins que els filets agafin color rós per fora. Per dins han de quedar crus. No t'amoïnis que ja s'acabaran de coure després!


  • Ara trinxa la ceba a trocets i els sofregeixes en la paella de l'oli, amb el foc baix i remenant de tant en tant.


  • Quan vegis que la ceba comença a ser tova, afegeix-hi els bocins mal tallats de pera, ho remenes i que s'acabi de coure tot junt, cosa d'un parell de minuts a foc ben baix.
  • Aleshores hi poses el branquilló de julivert, el branquilló de romaní i hi tires el vi ranci. Foc mig. Ho remenes i esperes que l'alcohol s'evapori. Seran 2 minuts, més o menys. Quina oloreta, oi?


  • Aparta el julivert i el romaní, però no els llencis, i tritura tot el que tens a la paella fins que et quedi una salsa ben fineta que tornaràs a posar dins de la paella.

Per acabar:
  • Ara ja pots posar damunt de la salsa els dos filets partits per la meitat, el grapat de nous, el romaní i el julivert que havies apartat, i aigua calenta suficient per cobrir-los fins a la meitat. 
  • També hi reparteixes els quarts de pera que tenies reservats. Foc mig-baix i que faci xup-xup tot junt durant 10 minuts.


  • Tasta la sal abans d'apagar el foc i corregeix-la de sal si fes falta. I ja està!



Truc:
  • Si quan estàs a meitat de fer xup-xup veus que la salsa t'està quedant molt clareta, barreja una culleradeta de maizena amb quatre cullerades del suc, ho remenes molt bé, que no t'hi quedi cap grumoll, i ho aboques dins de la salsa. Ja veuràs que al cap de dos minuts de xup-xup la salsa et quedarà sensacional!

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada