Un aperitiu o entrant super-fàcil de fer i que et farà quedar genial amb els teus convidats!
Després de berenar guaita a la finestra. Viuen als afores del poble, damunt de la carretera. Com que a casa seva encara no hi ha ni tele ni ordinador, es distreu veient el pas dels cotxes. Mira d'endevinar-ne les marques, els països de procedència i s'imagina que viatja en el més gros. Algun dia nosaltres també en tindrem un, li va dir el pare una vegada. Sí, quan sigui gran treballarà, portarà diners a casa i en podran comprar un d'aquells que tant li agraden.
I la recepta:
Primer prepararàs el farcit en un pim-pam, ja ho veuràs. I després retallaràs la pasta de full per poder-la farcir.
Necessitaràs per fer 9 rotllets:
1 placa de pasta de full quadrada, freda de la nevera
100 gr. de salmó fumat
150 gr. de formatge per untar
1 culleradeta d'orenga
1 ou
Amb els ingredients indicats en tens prou, però n'hi pots afegir un o dos més d'opcionals, si vols que els rotllets tinguin un gust més potent.
Opcional:
1 culleradeta de pebre blanc
1 ceba tendra
Per començar prepararàs el farcit:
- Posa en un bol el formatge d'untar i l'orenga.
- Ara ves tallant el salmó fumat en trocets. Si ho fas amb tisores, aniràs ben depressa.
- I els vas posant dins del bol.
- Si hi vols posar algún ingredient dels opcionals o tots dos, ara és el moment de fer-ho. Jo hi he posat pebre blanc.
- Si també hi vols posar ceba tendra, l'has de trinxar a trocets ben petits però no l'hi afegeixis tota de cop. N'hi vas posant, ho barreges i ho vas tastant, fins que sigui al teu gust.
- Ara ho acabes de barrejar tot, ho tastes i ja tens el farcit acabat! Guarda'l a la nevera fins que el necessitis.
Per continuar:
Tingues en compte que si fa calor o si vas a poc a poc, la pasta de full es va escalfant i no es domina bé! En aquest cas, posa-la uns minutets a la nevera perquè es torni a refredar i continua quan sigui freda.
- Estén damunt de la safata del forn la pasta de full, amb el mateix paper amb què vé embolicada i talla-la en 9 quadrats més o menys iguals.
- Ei, que és fàcil: només hi has de fer 2 talls d'esquerra a dreta i 2 talls de dalt a baix, tots més o menys a la mateixa distància. Ja veuràs que cada quadrat resultant mesurarà 10 cm. x 10 cm. aproximadament.
- I hi reparteixes una cullerada del farcit al centre de cada quadrat.
- Només et falta tancar els rotllets.
- Mira't la foto. Primer tanques una de les puntes i després mulles amb aigua la punteta de l'altra i també la tanques. Més ràpid de fer que d'explicar, eh?
- Quan tinguis tots els rotllets de pasta de full amb salmó i formatge tancats, els pintes amb ou batut. T'anirà bé un pinzell per fer-ho. Ei, si no en tens, els dits nets són un recurs universal...
I cap al forn:
- Escalfa el forn a 200º i posa-hi dins els rotllets, durant 15-16 minuts o fins que vegis que els rotllets siguin rossos, però vigilant, perquè la pasta de full es crema sense misericòrdia...
- Deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.
Trucs:
- Posa la pasta de full a la nevera tantes vegades com ho necessitis, si se t'escalfa mentre l'estàs utilitzant. No li passarà res i tu la treballaràs més fàcilment.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada