Rotllets de pasta de full amb salmó i formatge

Un aperitiu o entrant super-fàcil de fer i que et farà quedar genial amb els teus convidats!





La història d'avui:

Després de berenar guaita a la finestra. Viuen als afores del poble, damunt de la carretera. Com que a casa seva encara no hi ha ni tele ni ordinador, es distreu veient el pas dels cotxes. Mira d'endevinar-ne les marques, els països de procedència i s'imagina que viatja en el més gros. Algun dia nosaltres també en tindrem un, li va dir el pare una vegada. Sí, quan sigui gran treballarà, portarà diners a casa i en podran comprar un d'aquells que tant li agraden.





I la recepta:

Primer prepararàs el farcit en un pim-pam, ja ho veuràs. I després retallaràs la pasta de full per poder-la farcir.


Necessitaràs per fer 9 rotllets:

1 placa de pasta de full quadrada, freda de la nevera
100 gr. de salmó fumat
150 gr. de formatge per untar
1 culleradeta d'orenga
1 ou 




Amb els ingredients indicats en tens prou, però n'hi pots afegir un o dos més d'opcionals, si vols que els rotllets tinguin un gust més potent.  


Opcional: 

1 culleradeta de pebre blanc
1 ceba tendra 





Per començar prepararàs el farcit:
  • Posa en un bol el formatge d'untar i l'orenga.


  • Ara ves tallant el salmó fumat en trocets. Si ho fas amb tisores, aniràs ben depressa.
  • I els vas posant dins del bol.


  • Si hi vols posar algún ingredient dels opcionals o tots dos, ara és el moment de fer-ho. Jo hi he posat pebre blanc. 
  • Si també hi vols posar ceba tendra, l'has de trinxar a trocets ben petits però no l'hi afegeixis tota de cop. N'hi vas posant, ho barreges i ho vas tastant, fins que sigui al teu gust.
  • Ara ho acabes de barrejar tot, ho tastes i ja tens el farcit acabat! Guarda'l a la nevera fins que el necessitis.



Per continuar:

Tingues en compte que si fa calor o si vas a poc a poc, la pasta de full es va escalfant i no es domina bé! En aquest cas, posa-la uns minutets a la nevera perquè es torni a refredar i continua quan sigui freda.
  • Estén damunt de la safata del forn la pasta de full, amb el mateix paper amb què vé embolicada i talla-la en 9 quadrats més o menys iguals. 
  • Ei, que és fàcil: només hi has de fer 2 talls d'esquerra a dreta i 2 talls de dalt a baix, tots més o menys a la mateixa distància. Ja veuràs que cada quadrat resultant mesurarà 10 cm. x 10 cm. aproximadament.


  • I hi reparteixes una cullerada del farcit al centre de cada quadrat. 


  • Només et falta tancar els rotllets. 
  • Mira't la foto. Primer tanques una de les puntes i després mulles amb aigua la punteta de l'altra i també la tanques. Més ràpid de fer que d'explicar, eh?


  • Quan tinguis tots els rotllets de pasta de full amb salmó i formatge tancats, els pintes amb ou batut. T'anirà bé un pinzell per fer-ho. Ei, si no en tens, els dits nets són un recurs universal...



I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 200º i posa-hi dins els rotllets, durant  15-16 minuts o fins que vegis que els rotllets siguin rossos, però vigilant, perquè la pasta de full es crema sense misericòrdia...
  • Deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.



I ja està! Feina feta!




Trucs:
  • Posa la pasta de full a la nevera tantes vegades com ho necessitis, si se t'escalfa mentre l'estàs utilitzant. No li passarà res i tu la treballaràs més fàcilment.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada