Amb només 6 minuts de microones i poca feina tindràs fet aquest plat. Genial si tens pressa i vols poques calories però molt de sabor i vitamines!
Va començar dient que vivia en una casa amb jardí i minyona i algú la veu entrar cada dia en un portal modest d'un barri treballador. Explica caps de setmana en avioneta particular, limusines i xampany, sense pensar que a la disco on realment va, també hi va més gent. Creu que el buit que darrerament li fan els companys de l'oficina és perquè li tenen enveja...
I la recepta:
Ja veuràs que he fet servir un estoig de vaporera per cuinar però, si no en tens, fes-ho utilitzant un bocí gran de paper de forn, de més o menys 50 cm. x 50 cm.
T'explico totes dues versions.
T'explico totes dues versions.
Necessitaràs per a 2 persones:
1 llobarro de ració
1 ceba petita
1 pastanaga
1 carbassó
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Un estoig de vapor o paper de forn, el què tinguis
Un estoig de vapor o paper de forn, el què tinguis
- Demana a la peixateria que et netegin el llobarro i que en treguin el cap i l'espina central. Així en tindràs 2 filets.
- Ei, si trobes que els llobarros són petits o la gana que teniu és molt grossa, compra 2 llobarros.
- Amb estoig de vapor: Talla la ceba a mitges llunes primetes i posa-les dins.
- Amb paper de forn: Si no ho fas amb l'estoig de vapor sinó amb paper de forn, col·loca les mitges llunes de ceba al centre del paper.
- Pela la pastanaga i el carbassó i els talles a rodanxes primetes.
- Amb estoig de vapor: Al damunt de la ceba hi fas una capa de pastanaga. I el carbassó el col·loques damunt de tot, amb un pessic de sal i un rajolí d'oli. No hi posis el peix encara, eh? Tanca l'estoig i el poses al microones, a 800 w., durant 4 minuts.
- Amb paper de forn: Has de fer les mateixes capes al centre del paper: ceba, pastanaga i carbassó, pessic de sal i rajolí d'oli. Tanca el paquet com si fos una bossa, deixant que sobrin 4 dits d'espai a dintre perquè hi pugui circular el vapor. Al microones, a 800 w., durant 4 minuts.
- Et sortiran les verduretes gairebé cuites.
Per acabar:
- Amb estoig de vapor: Ara hi col·loques el llobarro, amb un pessic de sal i un rajolí d'oli pel damunt, ho tanques i ho tornes al microones. A 800 w. durant 2 minuts.
- Amb paper de forn: Col·loca el llobarro damunt de les verduretes, amb un pessic de sal i un rajolí d'oli, i recorda tancar la bossa deixant-hi 4 dits d'espai dintre perquè hi circuli el vapor. Torna-ho al microones, també a 800 w. durant 2 minuts.
- Estoig de vapor o paper de forn: Deixa-ho reposar un minutet dins del microones abans de treure-ho i ja està! Ràpid i bo!
Trucs:
- La majoria de llobarros que venen són de piscifactoria. Això fa que tots tinguin la mateixa mida aproximadament. Pots fer servir llobarro salvatge, si vols, però sol ser més gros. I bastant més car...!
- Escull les pastanagues i el carbassó prims perquè siguin més tendres i es coguin més depressa.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada