Si et menges un tall d'aquest pa de pessic abans de sortir de casa, segur que començaràs el dia amb més il·lusió i energia!
S'ha adormit. No s'ho acaba de creure. Es mira alternativament el mòbil i el vell despertador. No pot ser que no hagi sentit ni l'un ni l'altre! El bus que ha d'agafar surt d'aquí a deu minuts i el següent d'aquí a dues hores. No arribarà a temps a l'estació d'autobusos i no podrà arribar a la trobada amb els amics de l'Empordà, per més que corri. Marca el número amb resignació i quan sent la veu amiga acluca els ulls, respira fons i diu "tinc la grip"...
I la recepta:
És molt fàcil de fer, ja ho veuràs! Compra les ametlles laminades crues perquè ja se't torraran dintre del forn.
Necessitaràs:
2 ous
150 gr. de sucre
1 iogurt natural o de taronja
65 ml. d'oli verge d'olives arbequines
220 gr. de farina + 9 gr. de llevat
1 taronja
Per guarnir:
2 cullerades de sucre
Ametlles laminades, quantitat al teu gust
Per començar:
- Renta molt bé la taronja, ratlla'n la pell i n'esprems el suc.
- Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui ben escumosa i de color més claret. Ho pots fer a mà, amb una amassadora o amb el minipimer, el què tinguis.
- Afegeix-hi el iogurt, el suc de taronja i l'oli i torna a batre-ho fins que estigui tot ben integrat.
- Ara posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs.
- I finalment hi afegeixes la ratlladura de taronja i ho tornes a batre tot bé, fins que la massa sigui homogènia i no hi hagi cap grumoll.
I cap al forn:
- Aboca tota la massa en un motlle i posa-ho al forn calent a 180º, amb ventilació, durant 30 minuts.
- Passats els 30 minuts (abans no, eh?), escampa 2 cullerades de sucre i un grapat d'ametlles laminades pel damunt de la massa. Ei, sense treure-ho del forn i sense cremar-te! I ho tens 5-10 minuts més dins del forn, o fins que en punxar-ne el centre amb un escuradents, l'escuradents surti net.
- Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta i nyam!
Trucs:
- Si no confies en el teu motllo, o no és de silicona, abans de posar-hi la massa unta el motllo amb una mica de mantega i hi escampes un pessic de farina per tot arreu. Un pessic molt petit, eh?
- Si fas servir un motlle més petit que el meu, que és de 20 cm., amb els mateixos ingredients el pa de pessic et quedarà més alt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada