dimecres, 17 de gener del 2018

Pa de pessic amb taronja i ametlles

Si et menges un tall d'aquest pa de pessic abans de sortir de casa, segur que començaràs el dia amb més il·lusió i energia! 






La història d'avui:

S'ha adormit. No s'ho acaba de creure. Es mira alternativament el mòbil i el vell despertador. No pot ser que no hagi sentit ni l'un ni l'altre! El bus que ha d'agafar surt d'aquí a deu minuts i el següent d'aquí a dues hores. No arribarà a temps a l'estació d'autobusos i no podrà arribar a la trobada amb els amics de l'Empordà, per més que corri. Marca el número amb resignació i quan sent la veu amiga acluca els ulls, respira fons i diu "tinc la grip"...





I la recepta:

És molt fàcil de fer, ja ho veuràs! Compra les ametlles laminades crues perquè ja se't torraran dintre del forn.


Necessitaràs:

2 ous
150 gr. de sucre
1 iogurt natural o de taronja
65 ml. d'oli verge d'olives arbequines
220 gr. de farina + 9 gr. de llevat
1 taronja

Per guarnir:

2 cullerades de sucre
Ametlles laminades, quantitat al teu gust





Per començar:
  • Renta molt bé la taronja, ratlla'n la pell i n'esprems el suc.


  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui ben escumosa i de color més claret. Ho pots fer a mà, amb una amassadora o amb el minipimer, el què tinguis.


  • Afegeix-hi el iogurt, el suc de taronja i l'oli i torna a batre-ho fins que estigui tot ben integrat.
  • Ara posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs.


  • I finalment hi afegeixes la ratlladura de taronja i ho tornes a batre tot bé, fins que la massa sigui homogènia i no hi hagi cap grumoll.




I cap al forn:
  • Aboca tota la massa en un motlle i posa-ho al forn calent a 180º, amb ventilació, durant 30 minuts. 


  • Passats els 30 minuts (abans no, eh?), escampa 2 cullerades de sucre i un grapat d'ametlles laminades pel damunt de la massa. Ei, sense treure-ho del forn i sense cremar-te! I ho tens 5-10 minuts més dins del forn, o fins que en punxar-ne el centre amb un escuradents, l'escuradents surti net.
  • Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta i nyam!



Trucs:
  • Si no confies en el teu motllo, o no és de silicona, abans de posar-hi la massa unta el motllo amb una mica de mantega i hi escampes un pessic de farina per tot arreu. Un pessic molt petit, eh?
  • Si fas servir un motlle més petit que el meu, que és de 20 cm., amb els mateixos ingredients el pa de pessic et quedarà més alt.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada