dimecres, 31 de gener del 2018

Pastís de carbassó, xocolata i gingebre

Ningú notarà el gust del carbassó però el pastís té una humitat genial! Verdura dissimulada per als adolescents tossuts...!





La història d'avui:

Ha estat molta estona per pintar-se els llavis d'un vermell encès. No li sortia bé però ara està contenta del resultat. Surt de casa i es troba de cara amb la veïna. Quina mala sort! Es queda un moment sense saber què fer. Ella li somriu i li obre la porta de l'ascensor. Vas molt bonica, li diu, i això encara l'angoixa més. Quan arriben a la planta baixa s'atreveix a dir "oi que no li diràs al papa que m'has vist maquillada?". No m'hi he fixat que hi anéssis, li respon somrient. Respira alleujada...




I la recepta:

Quan compris el carbassó, procura que sigui estret i recte. Així no tindrà llavors grosses a l'interior. Si els trobes de mida petita, que vol dir que són més tendres, també en pots comprar dos que facin el pes que t'indico.



Necessitaràs:

1 carbassó d'uns 250 gr.
2 ous
150 gr. de sucre morè
60 ml. d'oli verge d'olives arbequines
Mig iogurt natural o ensucrat
150 gr. de farina + 10 gr. de llevat
40 gr. de cacau
Opcional: 1 cullerada de gingebre fresc ratllat




Per començar:
  • Pela i ratlla el carbassó i el reserves, que aviat el necessitaràs.


  • També pela i ratlla el gingebre. Hi ha qui el pela rascant amb una cullereta, però a mi em va més bé un pelador o un ganivet per fer-ho. Així que tu tries.


  • Bat els ous amb el sucre moré fins que vegis que la barreja és ben escumosa.


  • Veus com la barreja ara ja és escumosa? Doncs posa-hi l'oli i el mig iogurt i ho continues batent una mica més perquè tot quedi ben integrat.


  • Ja hi pots afegir la farina, el llevat i el cacau, tot al mateix temps i passant-ho per un sedàs. 
  • Ho bats a consciència per tal que no t'hi quedi cap grumoll.


  • Ja només et falta posar-hi el gingebre ratllat, el carbassó ratllat i ho barreges bé. Ho pots fer a mà o bé amb la batedora.



Per continuar:
  • Aboca la barreja dins d'un motllo i ho col·loques dins del forn calent a 180º, escalfor dalt i baix, o bé a 180º amb aire. El motllo a mitja alçada.


  • Haurà d'estar dins del forn durant 35-40 minuts, segons el motllo que facis servir. Així que als 35 minuts punxa el pastís amb un escuradents. Si et surt sec, el pastís ja està fet. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn. 
  • Deixa refredar el motllo durant 5 minuts fora del forn, desemmotlla el pastís i que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.






Trucs:

  • Encara que et moris de ganes de veure si el pastís està pujant o no, no obris el forn abans dels 30 minuts, eh? Et baixaria sense remei. Conforma't amb mirar a través del vidre.
  • Si no confies en el teu motllo o no és de silicona, abans de posar-hi la massa, unta'l amb oli per l'interior i escampa-hi un pessic petit de farina o de cacau. Així no se t'hi enganxarà el pastís.

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada