dimecres, 10 de gener del 2018

Espinacs amb panses i pinyons

També n'hi diuen "Espinacs a la catalana". Deu ser perquè és la manera més tradicional de cuinar els espinacs a Catalunya... Ei, verdura per després de les festes! A més, porten ferro i fets així són molt bons!





La història d'avui:

S'ha posat el barret i el mocador de seda davant del mirall, com fa cada dia. Ja ha perdut el compte dels anys que fa que repeteix el mateix gest abans de sortir al carrer. Pensa que poc ha canviat, més enllà que ara tots els cabells se li han fet blancs, que li costa caminar i que s'ha de prendre un munt de pastilles perquè el cor li ha fet alguna mala jugada. Llença un petó al mirall, agafa el bastó i se'n va a passeig.





I la recepta:

Els espinacs són hortalisses d'hivern. En trobaràs de frescos i de proximitat des de l'octubre fins al maig, més o menys. Després ja vénen de fora o d'hivernacle.

Tant de panses com de pinyons n'hi pots posar la quantitat que vulguis, al teu gust. Jo et dono una orientació del pes que necessites, però si sou molt llaminers n'hi pots posar més...


Necessitaràs per a 2 persones:

2 manats d'espinacs frescos (uns 600 gr.)
o bé 2 bosses d'espinacs rentats
50 gr. de panses de Corint
30 gr. de pinyons
Sal
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Si has comprat els espinacs de bossa, feina que t'estalvies, però si els has comprat de manat, els has de netejar.
  • Fes-ho així: talla'n el peu amb la rel, llença les fulles que estiguin tacades o fetes malbé i renta els espinacs passant-los per dues o tres aigües per tal que perdin la terra que puguin portar. Fes-ho dins d'un recipient gran, que et serà més pràctic.


  • Quan siguin ben nets, els escórres.

Per continuar:
  • Has de coure els espinacs. Ho pots fer al vapor durant 2 minuts. O bé, si no tens estris per fer-ho al vapor, els pots bullir 2 minuts amb molt poca aigua. Ei, si et sembla que no estan prou cuits, no en facis cas, que s'acabaran de coure amb les panses i els pinyons!
  • Després els escórres molt bé. Molt ben escorreguts, eh? Que si no t'esquitxaran quan els posis a la paella!


  • Mentrestant, posa a remullar les panses amb una mica d'aigua. Només cal que es remullin 2 o 3 minuts.


  • Escalfa oli en una paella i, quan sigui calent, hi poses els espinacs ben escorreguts i els hi fas donar un parell de voltes. Foc mig. 


  • Hi afegeixes un pessic de sal, les panses escorregudes i els pinyons. Ho remenes i que es cogui tot junt durant 3-4 minuts més.


  • I ja està! Fàcil, oi?



Trucs:
  • Si compres els espinacs frescos però en bossa, d'aquests que ja vénen nets, ja pots començar directament a coure'ls!
  • També pots fer servir espinacs congelats. El gust no és exactament igual, però sortiràs del pas i d'aquests n'hi ha tot l'any.
  • Ei, si compres panses sense fixar-t'hi gaire, pot ser que hi trobis llavors. Si no et molesten les llavors, res, però si et passa com a mi que et molesten, vigila que siguin "de Corint", que no tenen llavors.

Un altre dia pots fer:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada