dimecres, 20 de desembre del 2017

Torró de xocolata blanca i festucs

Només el color blanc i verd ja fa venir ganes de tastar el turró, oi? Doncs és fàcil de fer i no necessites forn per fer-ne!



Bon Nadal a tothom!

La història d'avui:

Ahir va fer unes fotos precioses del prat, tan verd, tan pla, mentre el sol es ponia. Unes fotos de postal. Ara es mira amb horror el mateix prat, tot blanc, mentre les volves de neu van caient. Li queden moltes hores de conducció per travessar el centre d'Europa i no té el cotxe preparat per a la neu. No té ni idea de com es posen les cadenes! D'aquí a una hora ja no es podrà creuar el bosc ni arribar a la ciutat, sent que diuen els locals. Mig ennuagada amb el croissant, paga i va a buscar el cotxe. Ja hi ha més de quatre dits de neu...




I la recepta:

Ei, recorda que necessites festucs sense sal, que estàs fent unes postres. Vigila que els trobaràs amb sal i sense sal, amb closca o sense closca, torrats i sense torrar.

Si no en trobes de naturals, pots fer-ne servir de torrats. Això sí, sense sal!






Necessitaràs:

200 gr. de xocolata blanca de cobertura
60 gr. de llet condensada
50 ml. de nata líquida
50 gr. d'ametlla mòlta
50 gr. de festucs naturals i pelats 
(si els festucs són amb closca, el pes serà d'uns 100 grs.)


Per començar:


  • Remena-ho tota l'estona, qüestió d'uns 5 minuts o una mica més, fins que la barreja sigui fina com una crema. 
  • Pots fer servir la llengua de silicona però el que de veritat va bé és una eina de fusta, perquè pots fer més força que amb la silicona.


  • Ara ho apartes del foc i hi poses l'ametlla mòlta. Continua remenant fins que l'ametlla s'integri en la barreja i no hi vegis cap grumoll.
  • Quan ja estigui ben barrejat, afegeix-hi els festucs i ho remenes una mica més.

Per continuar:
  • Ara ho aboques al motllo. Si no és de silicona, millor que abans el folris amb paper vegetal o paper cuisson per poder-ho desemmotllar més fàcilment.
  • Procura que la barreja et quedi ben plana, del mateix gruix a tot arreu. 


  • Quan es refredi, ho tapes amb paper vegetal, hi poses un pes a sobre i ja ho pots posar a la nevera durant un mínim de 12 hores. 

Només et falta desemmotllar el torró i nyam!





Trucs:
  • Si vols que els festucs es vegin ben verds, pren paciència, treu-n'hi la closca i ves-ne rascant la pell marró amb un ganivet esmolat. 
  • Si cap dels motllos que tens et serveix per fer turró, pots aprofitar el tetabrik de la llet. El rentes ben net, el talles per la meitat de dalt a baix amb una mica de gràcia i tindràs dos motllos per a torrons.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada