dimecres, 12 d’abril de 2017

Mona de Pàsqua de xocolata

Ei, que per Pàsqua s'ha de fer la mona! Compra la figura de xocolata feta, si vols, però posa-li un pastís de base fet a casa i triomfaràs!





La història d'avui:


Destapa els regals amb impaciència. Ja no s'entreté amb el paper de l'envoltori com feia l'any passat. Ara està molt més interessat en el contingut. Troba l'ou de xocolata, el desembolica i el mossega amb fruició, però no s'atura. Encara queden paquets per obrir...






I la recepta:


No t'espantis de la llargada dels ingredients! No és un pastís difícil de fer però sí que és molt entretingut i és preferible fer-lo el dia abans perquè el farciment i la cobertura de xocolata puguin refredar-se sense que a tu t'agafi un atac de nervis. Així que, quan t'hi posis, has de disposar d'una llarga estona per dedicar-t'hi sense presses.


Necessitaràs per a un motlle de 15 cm.:

3 ous
250 gr. de sucre
180 gr. de farina + 8 gr. de llevat
70 gr. de cacau
120 m. d'oli verge d'olives arbequines
120 ml. de llet





Per decorar:

Fruita confitada, quantitat al teu gust
Granet d'ametlla torrat 
Si hi ha nens o nenes, figures de xocolata


Per al farciment:

100 ml. de nata líquida per muntar
30 gr. de sucre
50 gr. de cacau o de nesquik o de colacao


Per a la cobertura:

100 gr. de xocolata de cobertura
100 ml. de nata líquida
50 gr. de mantega 




Per començar:
  • El primer que faràs és preparar el farciment, perquè ha d'estar fred quan el vulguis fer servir.
  • Munta la nata a punt de neu amb el sucre. Si no ho has fet mai, mira aquí com es fa. Quan estigui a mig muntar, afegeix-hi el nesquik o el colacao i segueixes batent fins que tot estigui ben integrat, sense grumolls i tot del mateix color.


  • I ho poses a la nevera fins que ho necessitis.

Ara faràs el pa de pessic:
  • Bat els ous amb el sucre fins que siguin ben esponjosos.
  • Posa-hi l'oli i la llet i segueix batent-ho una mica més fins que la barreja sigui homogènia.


  • Afegeix-hi la farina, el llevat i el nesquik o colacao, tot al mateix temps i passant-ho per un sedàs. I ho continues batent fins a tenir una massa ben barrejada, sense cap grumoll.


  • Col·loca la massa en un motlle i ho poses al forn calent a 180º, durant 45 minuts o fins que, en punxar-lo amb un escuradents, et surti net. Si surt mullat, deixa'l uns minuts més dintre. 
  • El desemmotlles i el deixes refredar damunt d'una reixeta. I, quan sigui fred, el talles per la meitat. T'han de quedar dos discs d'una mida i gruix semblants.


  • Un dels discs l'untes amb el farciment que tenies a la nevera. Posa-n'hi una bona capa, que la xocolata agrada a tothom!


  • I torna a reconstruir el pastís posant el disc net damunt del disc que has untat amb el farciment.


  • Veus? No pateixis si sobresurt una mica del farcit. Després, quan agafi més consistència, ja ho netejaràs. Ara deixa'l reposar una mica mentre tu vas preparant la cobertura.

La cobertura:
  • Quan tinguis feta la cobertura, només l'has d'abocar immediatament damunt del pastís, sense por, que quedi ben cobert per tot arreu. 



  • Tingues la precaució de posar el pastís damunt d'una reixeta i a sota col·locar-hi una safata o un bocí de paper d'alumini, més que res per no empastifar mitja cuina.
  • Deixa'l refredar 1 hora a la nevera. Mentrestant tu descansa i recupera forces, que t'ho mereixes, eh? 

Només hi falta la decoració:
  • Després de tenir 1 hora la mona a la nevera, la xocolata de cobertura encara és tova però ja no està tan enganxifosa. Ara és el moment de decorar la mona. 
  • Posa el pastís damunt de la reixeta. Agafa amb una ma un grapat de granet d'ametlla torrat i ves-lo escampant pel lateral del pastís. És una qüestió de paciència. Ves girant la reixeta amb una mà i enganxant les ametlles amb l'altra. 
  • I finalment, decora-ho amb la fruita confitada, al teu gust. Si hi ha nens i nenes, posa-hi alguna figureta, algún pollet, un ou de xocolata... Imaginació al poder! Quan acabis, torna a posar la mona a la nevera. Encara necessita 4 hores més, com a mínim, perquè estigui a punt. I si l'hi tens tota la nit, encara millor.



Truc:
  • Quan posis el farcit en un dels discs, tria "el lleig". Així, el més bonic serà el que posaràs al damunt, que és la part que veurà tothom.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada