tag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post2075295550475178327..comments2024-01-15T04:36:57.190+01:00Comments on Anna, històries a la cuina: Mona de Pàsqua de xocolataAnna, històries a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/11824317088782463985noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post-54015889494291299972019-04-24T22:04:06.910+02:002019-04-24T22:04:06.910+02:00Anna, moltes gràcies per tots aquests consells, al...Anna, moltes gràcies per tots aquests consells, alguns dels quals potser et semblen súper evidents :-) Faré tal com dius i provaré de fer aquesta coca de iogurt, a veure com em surt. Ja et diré el què. Un cop més, felicitats pel teu blog i per com fas que tot sembli fàcil i assequible a tothom! Ester Comellashttps://www.blogger.com/profile/04412502975925680704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post-54230949838994199912019-04-24T07:08:48.413+02:002019-04-24T07:08:48.413+02:00Hola Ester! Si els pans de pessic sempre et surten...Hola Ester! Si els pans de pessic sempre et surten durs, jo diria que és o per culpa del forn o per culpa del batut, però gairebé m'inclino pel forn. Tingues sempre present una norma bàsica: cada forn és un món i no n'hi ha cap que es comporti igual, encara que sigui de la mateixa marca, almenys en els forns domèstics. La segona és que cada motllo també es comporta de manera diferent. Això vol dir que un pa de pessic s'ha de vigilar després dels 30 minuts que és dins del forn. Abans dels 30 minuts MAI NO OBRIS el forn perquè el més segur és que la massa et baixi sense remei, però quan comença a tenir color, cal punxar-lo amb un escuradents per veure si ja és cuit. No hi ha altra manera, perquè la mateixa massa feta amb un motllo o amb un altre (més ample, més alt, més pla) canvia de comportament. Per exemple, un motllo metàl·lic cou més depressa que un motllo de silicona, un motllo fons cou més a poc a poc que un motllo pla i un motllo amb un forat al mig cou més depressa que un que no en tingui. No t'espantis, eh? És qüestió de pràctica i de fer servir l'escuradents. <br /><br />Dit això, a l'hora de fer la massa, és molt important dedicar una mica de temps a batre els ous i el sucre. Han de quedar molt esponjosos, molt. Després, a cada ingredient que hi afegeixis només cal batre el necessari per tal que es barregin i que no hi quedin grumolls. Només el necessari, sense passar-se, especialment amb la farina. <br /><br />De qualsevol manera, jo penso que això que et passa és cosa del forn perquè dius que et passa sempre. Pensa que jo que hi tinc una mica de pràctica, cada vegada que canvio de forn -i sempre me'ls compro de la mateixa marca- vaig de corcoll per trobar-li el punt exacte... No te'n refïis i fes la prova de l'escuradents passats 30-35 minuts, obrint la porta del forn a poc a poc: si surt eixut, treu el pastís del forn. Si surt mullat, deixa'l dintre una estona més i tornes a fer la prova. No hi ha altra manera. Ja aniràs veient que potser amb el teu forn amb una mica menys de temps et queda la massa cuita.<br /><br />Prova de fer la Coca de iogurt amb perles de xocolata. És un bàsic que sempre surt bé i es fa molt depressa. Et servirà de mesura per veure què fa el teu forn, tindràs berenar per a les nenes i et treuràs l'espineta... <br /><br />Anna<br /><br /><br />Anna, històries a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/11824317088782463985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post-21700891448543847622019-04-22T13:55:14.121+02:002019-04-22T13:55:14.121+02:00Hola, Anna!! La teva recepta és fantàstica! Tot mo...Hola, Anna!! La teva recepta és fantàstica! Tot molt ben explicat, pas a pas i amb consells per a gent negada (i amb poca paciència per a la cuina) com jo. El farcit ha quedat molt bé, la cobertura també, però tinc un problema des de sempre amb el pa de pessic, i aprofito per a fer-te la consulta a tu ;-) He seguit escrupulosament les teves instruccions. He posat exactament les quantitats que deies. He preescalfat el forn i he esperat que hagués arribat a 180 graus abans de ficar-hi la massa... però el resultat ha estat el mateix que sempre: un pa de pessic que sembla un pa sense llevat. Espès, dur, i que no queda esponjós ni s'infa. I això que hi he posat llevat, i he tamisat la farina i el cacau i el llevat, i he posat la quantitat que deia de tot. N'estic tipa que em passi sempre igual, i no sé per què és. Culpa del forn? Culpa que no bato la massa prou bé? Saps per què passa? Em pots aconsellar alguna cosa?<br />La mona encara no l'hem tastada, s'està refredant a la nevera i ens la menjarem per berenar amb uns amics. <br />Un cop més, moltes gràcies!! Ester Comellashttps://www.blogger.com/profile/04412502975925680704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post-73821238063764632442019-04-19T23:45:29.852+02:002019-04-19T23:45:29.852+02:00Ei, Ester, que sí, que te'n sortiràs! Només só...Ei, Ester, que sí, que te'n sortiràs! Només són 3 coses, en essència: el pa de pessic, el farcit i la cobertura. I, si vols, et pots estalviar feina farcint la mona de nocilla. Encarrega a les nenes coses senzilles, com que t'ajudin a fer anar la batedora, o que aboquin l'oli i la llet, que vigilin si el pa de pessic ja s'ha refredat... I que t'ajudin a fer la decoració. Ja ho veuràs que us divertireu molt!<br />Ja em diràs què has fet al final.<br /><br />AnnaAnna, històries a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/11824317088782463985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-210108043035588802.post-50039906555478426892019-04-19T10:21:57.843+02:002019-04-19T10:21:57.843+02:00Mare meva... ja m'he marejat veient això... co...Mare meva... ja m'he marejat veient això... com es pot fer aquesta recepta amb dues nenes de 7 i 4 anys pul·lulant per la cuina...? Ho provaré..? No ho provaré..? M'hi atreviré..? Ester Comellashttps://www.blogger.com/profile/04412502975925680704noreply@blogger.com