divendres, 7 d’abril del 2017

Bunyols de poma ratllada

Què tenen els bunyols que no pots parar de menjar-ne? Aquests són fàcils de fer, anima't a fer-ne!






La història d'avui:

Fa estrany veure’l al mig del carrer vestit amb els ornaments litúrgics, gesticulant i somrient a tothom. S’acomiada dels seus fidels, no més d’una trentena, a la sortida de missa major. El diumenge a migdia és l’únic dia que veu mig plena l’església i això li dóna eufòria. Coneix un per un als seus parroquians, tots grans, moltes vídues, molts cabells blancs. La majoria vénen a la seva església des que eren joves, quan hi havia l’altre mossèn. Fan petar la xerrada una llarga estona, parlen del temps i de metges i malalties... 





I la recepta:

Et quedaran uns bunyols molt tendres, plens de dintre i dolcets. Tot i que el gust de la poma no es nota gaire, hi dóna humitat i un toc especial.


Necessitaràs per a 18-20 bunyols:

1 ou
50 gr. de sucre
25 ml. de llet
25 ml. d'anís (opcional)
1 culleradeta petita d'anís en gra
25 gr. de mantega a temperatura ambient
150 gr. de farina + 5 gr. de llevat
1 poma  grossa o 2 de mitjanes 
1 llimona

Oli de gust suau per fregir els bunyols
Un plat ple de sucre per arrebossar els bunyols




Per començar:
  • Bat l'ou amb el sucre fins que es barregi bé.


  • Afegeix-hi la llet, l'anís i l'anís en gra i la mantega. Ei, la mantega ha d'estar tova com una pomada. Si no ho està, posa-la primer un moment al microones. I ho bats tot una mica més.
  • Pela la poma, treu-n'hi el cor i mulla-la amb un raig de suc de llimona perquè no se t'ennegreixi i la ratlles.


  • Afegeix la poma ratllada i la meitat de la pela de llimona, també ratllada, a la massa.
  • Finalment, hi poses la farina i el llevat, passant-ho per un sedàs, i ho treballes fins que obtinguis una massa homogènia. Et pots ajudar d'una amassadora o fer-ho a mà, que no costa gens, amb una espàtula.


  • Ara deixa reposar la massa, tapada, durant un quart d'hora. Aquest és l'aspecte que tindrà. Els granets foscos són de l'anís en gra.




Per continuar:
  • Escalfa oli en una paella. Ei, compte que no ha de bullir. Foc baixet, molt baixet. Posa-hi un bocí de pela de llimona, ben rentat i eixugat, durant un parell de minuts. Això ho fas per perfumar l'oli.


  • Treu la pela de llimona de la paella, ves agafant cullerades de massa i les diposites dins de l'oli. Recorda que el foc l'has de tenir baixet, gairebé al mínim.
  • Fregeix només 4 o 5 bunyols cada vegada i així controlaràs millor la cocció. Quan siguin rossos d'una cara, els gires perquè s'enrosseixin de l'altra. Vigila, perquè es cremen amb facilitat.



Per acabar:
  • Treu els bunyols, posa'ls un moment amb paper absorbent i tot seguit remena'ls pel plat de sucre.

Ai, que no arribaran a taula!




Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada