Pastís carta

Mira quin pastís per fer jocs de màgia! Sense fondant a la cobertura, només xocolata blanca, i un pa de pessic de xocolata blanca boníssim! Els dibuixos sí que són fets amb fondant però si no t'agrada menjar-te'ls són fàcils d'apartar. El mini-mag de casa va quedar encantat!


La història d'avui:

Ja fa més de dos anys que ens fa jocs de mans amb cartes i cada dia ho fa més bé. Alguna vegada li dic que li he vist el truc però cada vegada menys, la veritat. S'esforça per ensenyar-me un joc nou cada vegada que ens veiem, fa desaparèixer objectes o els fa sortir d'on menys t'ho esperes. Quan acaba li brillen els ulls amb la picardia de qui sap que ha sorprès. No hi ha manera que vulgui dir com s'ho ha fet! El nen estimat s'està fent gran... 


I la recepta:

El pastís carta o pastís naip, díga-li com vulguis, de la foto és gros perquè hi havia una muntanya de nens i nenes convidats a la festa d'aniversari. Mesura 30 x 40 cm. Per fer un pastís més petit, de la mida 20 x 30 cm., per exemple, divideix tots els ingredients per dos.


Necessitaràs per fer la massa:

8 ous grossos
280 gr. de sucre
Una culleradeta petita de sal
160 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de vainilla (opcional)
240 gr de xocolata blanca
280 gr. de farina + 30 gr. de llevat
 

Per a la cobertura de xocolata blanca:
 
100 gr. de xocolata blanca tallada a trossets
100 gr. de nata líquida

I per als dibuixos:

Una mica de fondant vermell


Per començar: 

  • Primer que res treu la mantega de la nevera, que la necessites a temperatura ambient.
  • I després talla els 240 gr. de xocolata blanca en bocins petits i reserva-la fora de la nevera, que aviat la faràs servir.


  • Ja pots separar els rovells de les clares perquè els treballaràs per separat.


  • Posa la meitat del sucre al bol dels rovells i els bats amb ajut de la batedora elèctrica fins que vegis que han augmentat de volum i es tornen de color més claret, cosa de 2 o 3 minuts.


  • Afegeix-hi la mantega tallada en quadrats petits que tenies reservada, que ha de ser tova com una pomada. Si no ho és, posa-la 20 segons al microones i s'estovarà. Si vols utilitzar la vainilla, posa-l'hi també ara. I ho tornes a batre, fins que tot estigui ben integrat.
  • Fes desfer els 240 gr. de xocolata blanca al bany Maria. Si no ho has fet mai, clica aquí que el bany Maria només és una forma de cocció. Fàcil, eh?, que no t'espanti el nom. Quan la tinguis desfeta, la deixes refredar una mica i també l'aboques dins del bol dels rovells.


  • Ara incorpores al bol dels rovells la farina + el llevat, fent-ho passar per un sedàs, i ho tornes a batre fins que no hi quedi cap grumoll.




  • I ja pots passar les clares muntades al bol dels rovells. Fes-ho en 3 o 4 vegades, no ho facis de cop, que et resultarà més fàcil per treballar-ho. Remena-ho a mà, amb delicadesa, amb moviments rotatoris de baix cap a dalt, fins que tot quedi ben barrejat.



I cap al forn:

  • Col·loca la massa dins del motllo. Pot ser de silicona, de metall o de vidre, però si no és de silicona l'has de folrar amb paper de forn perquè no se t'hi enganxi la massa. I cap al forn calent a 160º, escalfor dalt i baix sense ventilació, durant 1 hora i quart.
  • Com que cada forn és un món, quan hagi passat 1 hora, punxa el pastís amb un escuradents. Si surt eixut, el pastís ja està cuit. Si surt mullat, és que necessita més temps de forn. Si fas un pastís amb la meitat dels ingredients, segur que ja estarà cuit. Si el fas gros, de 8 ous, necessitarà una mica més de temps.
  • Durant aquesta mica més de temps, ves provant de punxar el pastís cada 5 minuts. Quan l'escuradents surti eixut, treu el pastís del forn, el desemmotlles i el poses a refredar damunt d'una reixeta.


Ara faràs la cobertura de xocolata blanca:

  • Posa a escalfar els 100 gr. de nata líquida fins que arrenqui el bull. Afegeix-hi ràpidament els 100 gr. de xocolata blanca tallada a bocins petits. Remena-ho una mica i apaga el foc. Fora del foc ho continues remenant sense parar fins que la xocolata es desfaci del tot.



  • Escampa la cobertura damunt del pastís abans no es refredi, deixa-la refredar i la ja pots guarnir al teu gust! 
  • Els números que hi vulguis posar i els colls o palos en castellà (cors, diamants, trèvols o piques) te'ls dibuixes en un paper que faràs servir per retallar el fondant. Ho enganxes amb una gota de xocolata al pastís i ja tens la feina feta!


Truc:
  • Com més blanca sigui la xocolata blanca de cobertura que facis servir, més blanc et quedarà el pastís. Encara que sembli obvi, fixa-t'hi perquè hi ha xocolates que tenen un color més assemblat al groc que no pas al blanc. 

Un altre dia pots fer:


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada