El llobarro va farcit de pebrot, ceba, porro i cansalada o bacó. Gens difícil de fer i queda amorós i tendre! I compra pa, que n'hi sucaran!
Una merla descarada es passejava per la barana del balcó. Amunt i avall, com si en fos la mestressa. He sortit per fer-la fora, no fos cas que amb tanta estona li vingués un mal de panxa i em deixés un record de la visita. Doncs no s'ha espantat. M'ha mirat, ha posat una distància prudencial entre nosaltres però no se n'anava. Al final m'hi he acostat brandant els braços i ha fet una volada curta fins a la branca més propera de l'arbre del davant. Esperant que me n'anés, suposo...
I la recepta:
Demana a la peixateria que et netegin el llobarro i te l'obrin per farcir, però que no n'hi treguin el cap.
Necessitaràs per a 2 persones:
1 llobarro de 750 gr., aprox.
1 porro
1 pebrot vermell
1 ceba
100 gr. de tires de cansalada o de bacó
Sal i oli verge d'olives arbequines
Mig got de vi (garnatxa, moscatell, cava...)
Per començar:
- Neteja el porro a raig d'aixeta. Com que de vegades té terra entre els plecs, va bé partir-lo en dos bocins i fer-hi un tall de dalt a baix, com veus a la foto, perquè l'aigua hi entri per tot arreu.
- Neteja el pebrot i talla'l a daus no gaire grossos. I talla la part més blanca del porro a rodanxetes.
- Amb la ceba fes el mateix, també la talles a daus.
- Posa oli abundant en una paella i, quan sigui calent, hi poses els daus de pebrot i de porro. Foc mig-baix i paella destapada.
- Ho remenes, hi fas donar dues o tres voltes i ja hi pots afegir la ceba trinxada. Paella tapada i foc baixet.
- De tant en tant, ho remenes. I quan vegis que el pebrot ja és tou, hi poses les tires de cansalada o de bacó. També hi poses un pessic de sal i ho remenes.
- Segueix un parell de minuts més amb la paella tapada, per tal que la cansalada es cogui i tots els gustos s'integrin.
- Aboca-hi mig got de vi, paella destapada i foc mig durant 2-3 minuts perquè l'alcohol s'evapori. Quina olor que fa la cuina, eh?
Per acabar:
- Ara farceix el llobarro amb la barreja de verduretes i cansalada. T'anirà bé una cullera per fer-ho. I l'hi escampes un pessic de sal per fora.
- La resta de verduretes que no t'hi càpiguin dintre, les reparteixes per la safata que anirà al forn i pel damunt del peix. L'oli que t'hagi sobrat també el poses a la safata. Ei, si t'ha sobrat poquet oli, afegeix-n'hi una mica, que no volem que el llobarro s'enganxi a la safata, eh?
- I cap al forn calent, a 190º, escalfor dalt i baix, sense aire. Si el llobarro és de la mida que t'he dit, necessitarà uns 15 minuts però ves-ho vigilant per si fan falta uns minuts més o menys, en funció de si és més gros o més petit. El senyal més clar que el peix és cuit és que l'ull es torna blanc. Per això, i perquè hi dóna més bon gust, va bé cuinar el peix amb cap inclòs. Així que ja ho saps, a partir dels 10 minuts vigila'n l'ull!
- I a menjar-s'ho ràpidament, que el peix es menja calentó!
Trucs:
- Si no coneixes la procedència de les verduretes, a més de rentar-les, desinfecta-les.
- No llencis la part verda del porro, eh? Es conserva molts dies a la nevera i la podràs aprofitar quan facis un brou.
- Quan compris el pebrot, mira que sigui molsut i no tingui la pell arrugada.
Un altre dia pots fer:
molt interessant i diferent, ho probare avui,
ResponElimina