Pastís d'avellanes, poma i xocolata

Xocolata amb avellanes és una combinació que no falla mai i, si a més, el pastís també porta poma, el resultat és genial!






La història d'avui:

Al principi s'ho prenia a broma. Et repeteixes més que l'all!, li deia al seu home. Mica en mica s'hi ha anat acostumant. Ara desconnecta quan ell torna a defensar els mateixos arguments per redreçar el món. El meu home s'ha fet vell, li diu a la seva amiga. El meu també, contesta l'altra, sempre el trobo dormint al sofà. Doncs sí que anem bé...!




I la recepta:

Pots fer el pastís amb cobertura de xocolata o sense, segons el temps de què disposis. Sense cobertura és molt bo, humit per dins i amb les gotes de xocolata que vas trobant-hi. Però si tens una mica més de temps, fes-hi la cobertura de xocolata i ja veuràs quina cosa més boníssima!


Necessitaràs per a un motllo de 18 cm.:

Per al pastís:

160 gr. + 20 gr. d'avellanes torrades
3 ous grossos
75 gr. de sucre
100 gr. de mantega
1 poma grossa o 2 de mitjanes
75 gr. de farina + 5 gr. de llevat
Un grapat de perles de xocolata

Per a la cobertura:

50 gr. de xocolata de cobertura
50 gr. de nata líquida
25 gr. de mantega




Per començar:
  • Ei, pensa a treure la mantega de la nevera perquè quan la necessitis ja sigui tova.
  • Guarda els 20 gr. d'avellanes per a guarnir. Dels altres 160 gr. treu-n'hi la pela i tritura-les fins a fer-ne pols. Si no tens una trituradora, sempre ho pots fer amb el morter o posant les avellanes dins d'una bosseta i picant-hi amb alguna cosa contundent, com un cassó de cul gruixut, per exemple.


  • Separa els rovells de les clares i posa les clares a la nevera mentre no les necessitis.


  • Bat els rovells amb el sucre durant una bona estona fins que la barreja es torni de color més claret i tingui aspecte de crema. Amb la batedora elèctrica trigaràs uns 3-4 minuts. A mà una mica més...


  • Veus com la barreja d'ous i sucre sembla una crema? Doncs ara afegeix-hi la mantega tallada a trossets i les avellanes picades. I ho tornes a batre una mica més perquè tot es barregi bé.


  • També hi incorpores la poma pelada i triturada, o ratllada, i ho tornes a barrejar.


  • Ara fes passar la farina + el llevat per un colador, ho afegeixes a la barreja i ho tornes a batre fins que no hi vegis cap grumoll.



Per continuar:


  • Ei, si estàs treballant amb un bol petit, és el moment de canviar a un recipient més gran, com he fet jo, perquè ara et toca afegir les clares muntades a la resta de la massa i ocupen bastant d'espai.
  • I ja pots col·locar-hi les clares a punt de neu. Ho has de barrejar a mà, amb moviments circulars de baix cap dalt, amb delicadesa i paciència, fins que estigui tot ben barrejat.


  • Ara hi barreges el grapat de perles de xocolata. A poc a poc i amb compte, eh? 




I cap al forn:
  • Col·loca tota la barreja dins del motllo que hagis escollit i el poses a mitja altura en el forn calent a 190º, amb aire, durant 35 minuts.


  • Passat aquest temps, punxa el centre del pastís amb un escuradents. Si surt eixut és que el pastís ja és cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més de forn.
  • Treu el pastís del forn, deixa'l atemperar 10 minuts abans de desemmotllar-lo i després deixa'l refredar damunt d'una reixeta.




Per acabar:
  • I al final el guarneixes amb unes quantes avellanes. Oi que fa bona pinta?Doncs 3-4 hores a la nevera i ja estarà a punt per menjar!



Trucs:
  • En alguns lloc venen avellana triturada, però són molt pocs. L'ametlla triturada és més comú. Així que si en tens algún a prop de casa, et pots estalviar la feina de triturar les avellanes.
  • Si quan has de fer servir la mantega encara fos dura, posa-la 30 segons al microones a mitja temperatura, perquè necessites que tingui una consistència com de pasta de dents.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada