El verat és un peix blau, molt gustós, aporta omega 3 i no és gens car! Què més vols?
La història d'avui:
A l'armari de dalt a la dreta. Li ho ha dit trenta vegades, però no hi ha manera. Ho desa on vol i després no hi ha qui trobi res. Buidarà tot el rentaplats i només encertarà on van els coberts! No l'enganya el seu somriure ni les abraçadetes que cauen com qui no vol la cosa. Sap perfectament que si es mostra tan disposada a ajudar és perquè després demanarà alguna cosa: arribar més tard a casa, sortir el divendres, sabates noves...
I la recepta:
Quan vagis a la peixateria, pensa a demanar que et treguin el cap i l'espina dels verats, de manera que et quedin dos filets de cada peix.
Necessitaràs per a cada persona:
Un verat
40 gr. de tomàquets deshidratats
1 all i un branquilló de julivert
Sal i pebre vermell
Oli verge d'olives arbequines
Per començar:
- Posa a remullar els tomàquets deshidrats en un cassó coberts amb aigua, posa'ls al foc fins que l'aigua comenci a bullir. Apaga l'aigua i deixa'ls dins del cassó fins que els necessitis.
- Trinxa l'all i el julivert. No ho barregis, eh?
- Escalfa oli abundant en una paella, posa sal i pebre vermell als filets de verat i, quan l'oli sigui calentó, els fregeixes una mica de cada cara. No cal que quedin cuits del tot, ja s'acabaran de coure al final.
- Els treus de la paella i, en el mateix oli, hi poses l'all trinxat, que agafi una mica de color daurat. Ei, daurat és daurat, no marró. Foc baixet i vigilant-ho.
- Treu els alls de la paella i, en el mateix oli, hi faràs fregir els tomàquets amb un pessic de sal.
- Escórre els tomàquets abans de posar-los a la paella o t'esquitxaran a tu i a les parets! Ei, que un esquitx d'oli fa mal, eh?
- Foc baix, paella tapada, ho vas remenant i que es vagin coent a poc a poc.
Per acabar:
- Quan els tomàquets canviïn de color vermell a color més fosc, hi aboques l'all trinxat, ho remenes i que es vagi fent tot junt.
- A l'últim moment, hi reparteixes el julivert pel damunt.
- I, tot seguit, hi col·loques els filets de verat. Tapa la paella i que s'acabi de coure tot junt, cosa d'un parell de minuts. No et passis, eh?. Pensa que qualsevol peix massa cuit queda eixarreït, sec.
- I ja està!
Truc:
- Abans de començar a fer servir els filets de verat, no està de més que hi facis una repassada per si hi ha quedat alguna espina.
- El tomàquet sec és un punt més àcid que el tomàquet natural. Si no el vols notar, quan hi posis sal també hi poses una mica de sucre.
Un altre dia pots fer:
Visca!! Una recepta amb verat, que a casa ens encanta!! Moltes gràcies, Anna, a veure si em surt tan bo com surt a la foto. Gràcies per les teves receptes!
ResponEliminaSegur que et surt molt bo, Ester. I a més, és fàcil de fer!
EliminaAnna
Per cert, Anna, podries posar una foto teva al perfil, així et posaríem cara... :-D
ResponEliminaUna foto meva? Ui, quina vergonya... Sóc una tímida compensada, però tímida a cap de comptes!
EliminaAnna