Ei, que es fa sense mantega ni llet animal, però queda un pa de pessic esponjós i tendre! I no tens cap complicació per fer-lo!
La història d'avui:
S'acomiada, diu molt convençut que ja n'està tip de sentir discutir la veïna amb les seves tres filles, que tot el dia les sent cridar. Ha posat el pis en lloguer i ell viurà a l'apartament de la costa. En l'espai reduït de l'ascensor m'he d'aguantar el riure. Tothom sap que la veïna de qui parla és la seva ex i les tres filles de la veïna són també filles d'ell...
I la recepta:
Si fas el pa de pessic amb llet d'ametlla amb un motllo més gran que el que he fet servir jo, no et pujarà tan alt, però serà igualment bo!
Necessitaràs per a un motllo de 20 cm.:
3 ous
175 gr. de sucre
1 got de llet d'ametlla
125 ml. d'oli verge d'olives arbequines
270 gr. de farina
1 sobre de llevat (16 gr.)
25 gr. d'ametlla tallada en dauets
25 gr. d'ametlla tallada en dauets
- La llet d'ametlles la pots trobar envasada a qualsevol súper, en brick, com les llets de vaca o altres llets vegetals.
- L'ametlla tallada a dauets també la trobaràs als súpers.
Per començar:
- Bat els ous amb el sucre fins que la barreja tingui un color més claret i es vegi esponjosa.
- Hi poses la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs i ho continues batent fins que no hi hagi cap grumoll.
- I hi afegeixes el got de llet d'ametlla i l'oli. Ho tornes a batre perquè tots els ingredients s'integrin. Ho pots fer amb el minipimer o l'amassadora, el que tinguis.
Per continuar:
- Ho aboques en el motllo que vulguis fer servir.
- I hi reparteixes pel damunt el granet d'ametlla, quantitat al teu gust, però amb 25 gr. queda bé.
Per acabar:
- Posa el motllo al forn calent, a 180º amb ventilació, durant 40-45 minuts, segons forn i segons motllo. Si el teu forn no té ventilació, el gradues a 190º escalfor dalt i baix.
- Passats els 40 minuts, punxa el centre del pa de pessic amb un escuradents. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més de forn. Si surt sec, el pastís ja és cuit i ja el pots treure del forn.
- Deixa refredar el pa de pessic dins del motllo fins que sigui tebi, el desemmotlles i el deixes acabar de refredar damunt d'una reixeta.
Truc:
- Si no trobes granet d'ametlla, pots trinxar unes quantes ametlles amb una picadora o amb la mà de morter. Encara que els trossos no siguin tots exactament iguals, també et quedarà bé.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada