Pastís de xocolata de dos colors

Sense forn, és molt fàcil de fer i ho faràs en un pim-pam. Xocolata blanca i xocolata negra, fresquet, irresistible!





La història d'avui:

Diu a qui l'escolta a l'altra banda del mòbil que arribarà tard, que està esperant que arribin les barques a port per comprar peix, que avui no es podran veure. Una senyora gran se la mira amb reprobació. Dalt del bus amb destinació a la gran ciutat no n'hi arriben de barques i ningú no fa cent quilòmetres per comprar peix... 





Necessitaràs per a un pastís d'uns 20 cm. de diàmetre:

Els ingredients són els mateixos per a la capa negra que per a la capa blanca, excepte que a la capa negra s'hi posa una mica de sucre i a la capa blanca no se n'hi posa.


Per a la capa negra:
250 ml. de nata
250 ml. de llet
100 gr. de xocolata negra de cobertura
35 gr. de sucre
1 sobre de cuajada 

Per a la capa blanca:
250 ml. de nata
250 ml. de llet
100 gr.de xocolata blanca
1 sobre de cuajada 


Si allà on vius tu no trobes sobres de cuajada (no és més que almidó amb espessants, quall i sucres), pots fer servir sobres de fer flam. El gust variarà una mica però també serà molt bo!


Per començar:
  • Primer que res, recorda que el pastís es fa ràpid però que necessita unes 5 hores de nevera per estar acabat. I si ho fas la nit abans, encara millor.
  • Talla a bocinets totes dues xocolates.




Per fer la capa negra:
  • Posa en un bol la meitat de la llet (125 ml.) i hi barreges un sobre de cuajada remenant-ho bé, que no t'hi quedi cap grumoll. Deixa-ho a part, que aviat ho faràs servir.




  • Ara fes escalfar l'altra meitat de la llet (125 ml.) + la nata (250 ml.) al foc baixet just fins que comenci a bullir. 
  • Aleshores hi afegeixes la xocolata negra i el sucre i ho remenes sense parar fins que la xocolata estigui desfeta. Compte amb el foc: ben baixet perquè la xocolata té el mal costum de cremar-se!


  • Just en el moment que torni a trencar el bull, hi poses la llet + la cuajada que tenies al bol. 
  • I ho vas remenant sense parar fins que arrenqui a bullir. Apaga el foc.


  • Aboca-ho al motllo i deixa-ho reposar fins que sigui fred. Aleshores ho poses a la part més freda de la nevera durant 15-20 minuts.
  • I ara, amb una forquilla, fes-hi unes quantes ratlles sense por. Això ho fas perquè la capa blanca s'hi agafi fort.


  • Ara ja ho pots tornar a posar a la nevera.


Per fer la capa blanca:
  • Mentre tens a la nevera la capa negra, fes la capa blanca. Ho has de fer tot igual com has fet amb la capa negra, excepte que a la capa blanca no cal posar-hi  sucre.


  • Quan ho treguis del foc, ho aboques amb compte damunt de la capa negra. Va molt bé posar una cullera entremig perquè el raig de xocolata blanca no caigui directament damunt de la capa negra i no hi faci un forat, que semblaria un volcà...!


  • Espera una mica que es refredi i ja ho pots posar a la nevera. Hi ha d'estar unes 5 hores per quallar bé i per poder-ho desemmotllar sense problemes, però si ho pots fer la nit abans, molt millor. 
  • I ja està! Ei, no t'ho mengis, guarda'n per als altres!



Trucs:
  • Si no trobes xocolata negra de cobertura, fes servir xocolata negra normal però que tingui un percentatge ben alt de cacau, un 70% almenys.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada