Gotet de salmó amb alvocat

No trigaràs ni 15 minuts en fer aquests gotets de salmó amb alvocat, ho pots preparar amb antelació i tindràs un entrant o un primer bo, sà i bonic!





La història d'avui:

Diu que no es reconeix quan es mira al mirall, que no pot ser que aquella dona sigui ella, que no pot ser que s'hagi arrugat tant. Sospita que el mirall sigui fals i així ho diu a la noia que l'ajuda a vestir-se. Els anys passen, dona, li contesta amb un somriure. Quan està vestida, agafa el caminador i se'n va a poc a poc cap el menjador. M'han fet una cosa estranya amb el mirall, a vostè no?, diu a la companya de taula...





I la recepta:

La diferència entre presentar aquest gotet com un entrant o com un primer plat només és la quantitat de menjar que hi posis. Així que ja ho saps, gotet petit o gotet gros, tu tries!

Amb les mides que et dono ho pots fer servir perfectament com un primer plat, si el segon és prou consistent.


Necessitaràs per a 2 persones:

1 alvocat gros i madur
1 tall de salmó fumat de 200 gr.
Mitja llimona
Sal i pebre negre


Per a la vinagreta:

2 cullerades soperes d'oli verge d'olives arbequines
1 culleradeta de mostassa de Dijon
Mitja llimona
Vinagre de Mòdena
Sal i pebre negre




Per començar:
  • Obre l'alvocat fent-hi un tall de dalt a baix, sense por, per tota la circumferència fins a tocar el pinyol que hi ha al centre. Agafa'l amb totes dues mans. Amb una mà gires cap a la dreta i amb l'altra gires cap a l'esquerra, al mateix temps, i se t'obrirà fàcilment.


  • Posa-hi un bon raig de suc de llimona per evitar que se t'ennegreixi.


  • Ara aixafa amb una forquilla l'alvocat. No ho facis amb minipimer perquè et quedaria massa liquat i t'interessa que es trobi la textura de l'alvocat.


  • Hi poses un pols de sal i una mica de pebre negre. Ho tastes i n'hi afegeixes o no, per tal que quedi al teu gust. 


  • Talla a daus el salmó fumat, amb un ganivet ben esmolat.



Per continuar:
  • Fes una vinagreta amb l'oli, la culleradeta de mostassa de Dijon, un pensament de sal (poca sal eh?, que ja n'has posat a l'alvocat), una mica de pebre negre, unes gotes de vinagre i suc de llimona. No hi posis de cop tot el suc de la mitja llimona i no et passis amb el vinagre. Val més posar-n'hi una mica, després tastar-ho i afegir-n'hi si cal.
  • Ho pots batre amb forquilla fins que tot s'hagi integrat bé o posar-ho dins d'un potet amb tapa, sacsejar-ho i feina feta!



Per acabar:
  • Ja només has de muntar els gotets: primer que res, posa-hi a sota l'alvocat.


  • Ara col·loca els daus de salmó damunt de l'alvocat i ho regues amb la vinagreta. I a la nevera fins a l'hora de dinar o sopar! 
  • Ei, si falta molta estona per dinar o sopar, tapa els gotets perquè la fredor de la nevera no ressequi el salmó. Fes-ho amb paper film o paper d'alumini, però no les tanquis hermèticament, només tapades una mica per sobre.



Truc:
  • Com que aquests gotets els pots preparar amb antelació, no cal que hi posis la vinagreta fins un moment abans de portar-los a taula. Ja saps que les coses acabades de fer sempre fan més goig... Ei, però recorda't de posar la vinagreta a la nevera perquè tot sigui igual de fred!

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada