Aquest pollastre és fàcil de fer i et serveix tant per un dinar de diumenge com per endur-te'l a la carmanyola, així que anima't a fer-ne!
La història d'avui:
El bebè ha après de fer puntetes. Ja cal que ens preparem, que ara arriba més amunt! Encara no sap caminar solet però s'espabila. Es va agafant pels mobles per desplaçar-se i quan el moble se li acaba continua a quatre grapes fins al següent. Mira amb curiositat tot el que queda als seu abast i tot ho toca, tot li crida l'atenció però, quan ja s'ho ha mirat bé, ho llença a terra. Inexorablement, a terra... Ja cal que ens preparem!
I la recepta:
El pollastre amb xampinyons i patates rostides el pots cuinar amb una paella amb tapa o bé amb una cassola ampla, el què tinguis a mà.
Necessitaràs per a dues persones:
2 quarters de pollastre
200 gr. de xampinyons
2-3 patates
1 tomàquet madur
2 grans d'all
Sal, pebre negre i pebre vermell
Oli verge d'olives arbequines
Julivert i farigola
Optatiu: Un got de vi blanc
Per començar:
- Talla el peu terrós dels xampinyons, renta'ls bé a raig d'aixeta i talla'ls per la meitat si són petits o en quatre trossos si són més grossets.
- Ara renta i talla una mica de julivert i trinxa tots dos alls.
- També pelaràs i tallaràs a daus mitjans les patates. Posa els daus dins d'un recipient amb aigua. Això ho fas per evitar que s'ennegreixin.
Per continuar:
- Posa sal, pebre negre i pebre vermell als quarters de pollastre i els fas enrossir en una paella amb oli calent abundant. Enrossir vol dir que els has de coure fins que agafin color rós per fora. Per dins ja es couran més endavant, no pateixis.
- Treu-los del foc i reserva'ls. L'oli no el llencis.
- Ara, en el mateix oli que t'ha sobrat, hi poses els xampinyons amb un pessic de sal. Foc mig-baix fins que vegis que comencen a fer-se tous. Ei, si t'havia quedat poc oli, afegeix-ne més!
- Hi fas donar unes quantes voltes perquè els gustos s'integrin i hi col·loques al damunt els quarters de pollastre i el tomàquet partit per la meitat.
- Si hi vols posar el vi blanc, ara és el moment. L'hi poses i apuges una mica el foc per tal que l'alcohol s'evapori, cosa d'un parell o tres de minuts des que recuperi el bull. Aleshores apagues el foc.
- Si no hi vols posar vi, fes el mateix amb aigua calenta. També queda molt bo.
Per acabar:
- Posa oli en una altra paella i, quan sigui calent, hi tires els daus de patata i els fas coure a foc mig. Paella tapada.
- Quan vegis que les patates comencen a fer-se toves, hi escampes farigola i un pols de sal, apuges una mica el foc i continues la cocció amb la paella destapada, remenant sovint, fins que siguin rosses.
- Finalment, incorpora les patates a la paella on tenies el pollastre i els xampinyons.
- Que faci xup-xup tot junt durant uns quants minuts perquè tot s'escalfi per igual i els gustos es barregin. I ja està!
Trucs:
- Les patates kennebec resisteixen molt bé les coccions llargues sense desfer-se, són blanques i gustoses. Mira si en pots trobar!
- Si no tens farigola, fes servir orenga o herbes de Provença.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada