dimecres, 16 de març del 2016

Cercles amb pinyons

Ningú no es pot resistir a menjar-se'n uns quants. I tindràs tan poca feina a fer aquests cercles que a partir d'ara en faràs molt sovint!



La història d'avui:

Té la mirada escrutadora d'aquell que s'interessa per tot, que tot ho vol saber, que capta tots els detalls. S'allisa els cabells i mira a l'infinit amb aquells ulls tan negres quan explica els seus plans. Segura i decidida, diu que no acceptarà treballar a qualsevol lloc. El seu xicot se la mira amb admiració. Ella sap molt bé què vol i ell forma part del seu futur...




I la recepta:

Has de comprar massa per fer crestes, que trobaràs amb el nom d'obleas a la part de productes frescos de qualsevol supermercat, moltes vegades a prop de les pizzes. Cada paquet en sol tenir 16.


Necessitaràs:

1 paquet de massa per fer crestes ("obleas").
1 grapat de pinyons
1 ou
Sucre


Per començar:
  • Bat un ou amb tres culleradetes de sucre.




Per continuar:
  • Estén ben planes les rodones de massa, amb el mateix paper amb què venen embolicades.


  • I pinta-les amb l'ou batut. T'anirà bé un pinzell de silicona per fer-ho. Procura que hi hagi ou a tot arreu perquè és el què donarà color als cercles.


  • I reparteix-hi uns quants pinyons pel damunt, al teu aire, els què vulguis però no exageris perquè massa pinyons són difícils de digerir. Set o vuit és una bona mida.



I cap el forn:
  • Passa els cercles a la safata de forn, sempre junt amb el seu paper. Així no se t'enganxaran a la safata.


  • Escampa una cullerada de sucre pel damunt de cada cercle i posa-ho al forn calent, a 200º i amb aire, durant 6-8 minuts o fins que vegis que els cercles ja són rossos. Si el teu forn no té aire, potser necessitaran un minut o dos més. La safata col·loca-la més amunt de la meitat del forn. 
  • Treu-los del forn immediatament i deixa'ls refredar damunt d'una reixeta, amb el paper que porten inclòs. Ja veuràs que al cap de pocs minuts són freds i podràs retirar el paper.


Quina pinta, eh?


Truc:
  • No et despistis quan posis els cercles al forn. Aquesta pasta tan fina té la maliciosa tendència a voler-se cremar. I cada forn és un món. Així que quan vegis que comença a ser rossa, no et moguis. Un minut més del compte i tindràs carbó...!

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada