dimecres, 9 de març del 2016

Pastís de petit suisse de maduixa sense forn

Ara el petit suisse té un altre nom, però per sort segueix sent igual de bo. I no necessites forn! Ja et dic jo que, si el fas, aquest pastís arrasa!





La història d'avui:

Aquest pastís feia temps que el veia i, pensant que venia a casa un antic entusiasta del petit suisse, d’aquells que se’ls menjaven de dos en dos, m’he decidit a fer-n’hi un. A l’estimat noi gran que adorava els petits suissos quan era petit no li he dit quin era el principal component del pastís d’avui, ni falta que ha fet, perquè només tastar-lo de seguida m’ha dit “Aquí hi ha petits suissos”... 




I  la recepta:

Com que aquest pastís necessita refredar-se unes quantes hores, és millor que el facis el dia abans.

No t'espantis de la llista d'ingredients. Va, va, sembla llarga però en realitat no ho és... 


Necessitaràs per a la massa:

6 petits suissos de maduixa
100 gr. de sucre
5 fulls de gelatina (en total pesen uns 8 gr.)
200 ml. de llet
200 ml. de nata per muntar




Per a la base:

65 gr. de galetes maria o Tosta Rica, al teu gust
50 gr. de mantega
 Un motlle desmuntable de 15-18 cm. de diàmetre


Per a la cobertura:

1 sobre de gelatina de maduixa
4 cullerades de melmelada de maduixa


Per començar faràs la base:
  • La base de galetes i mantega és molt fàcil de fer, si tens la mantega a temperatura ambient, que sigui tova com una pomada. També la podries posar 10-20 segons al microones per guanyar temps, però el millor és deixar-la a temperatura ambient perquè perdi poc a poc la rigidesa que li dóna el frigorífic.

T'ha de quedar així

  • Posa la base de galeta i mantega a la nevera fins que la necessitis. Recorda que per endurir-se haurà de ser a la nevera almenys 15 minuts. Per això la fas primer que res.

Ara ja pots fer la massa:
  • Mentre la base es va refredant, posa a remullar amb aigua abundant els 5 fulls de gelatina. Com que necessiten més de 10 minuts per hidratar-se, mentrestant pots anar fent feina.


  • En un recipient gran, barreja els petits suissos amb el sucre i deixa-ho a part, que aviat ho necessitaràs. T'ha de queda una barreja ben homogènia. Ho pots fer amb el minipimer o amb una batedora de barnilles manual.


  • Quan la gelatina estigui ben hidratada, escalfa la llet, calenta però que no bulli, i posa-hi dintre els fulls de gelatina ben escorreguts, remena-ho força fins que estiguin ben diluïts amb la llet. Ben diluïts vol dir desapareguts del tot, eh? I aboca-ho al recipient dels petits suissos. Bat-ho bé amb les barnilles o el minipimer.
  • Munta la nata però no cal que estigui muntada molt forta. Mira aquí com es munta la nata, si no saps com fer-ho. 
Aquesta textura és la que t'anirà bé

  • Incorpora la nata muntada a la barreja anterior i barreja-ho a mà, amb moviments suaus i circulars de dalt a baix. Val la pena que t'hi entreginguis una mica fent-ho perquè et quedi tot ben uniforme.


  • Ja ho pots abocar dins del motlle que tenies a la nevera i deixar-ho quallar durant 2 hores.

Per fer la cobertura:
  • Quan ja tinguis quallat el pastís, deixata un sobret de gelatina en pols dintre d'un got d'aigua bullint, remena-ho bé i afegeix-hi la melmelada ben triturada. Remena-ho fins que estigui ben integrada. 
  • Deixa-ho refredar una mica i, quan sigui tebi, aboca-ho a poc a poc dins del motlle, amb compte, i que et quedi ben repartit, igual a tot arreu. 
  • Torna-ho a posar a la nevera. Necessitarà 6 hores més per adquirir la consistència necessària per ser un pastís super-xulo però, millor encara, si l’hi pots deixar tota la nit.



Trucs:
  • El motlle que facis servir millor que sigui desmuntable. No és que sigui impossible fer-ho amb un altre, però et costarà bastant més de desemmotllar. 
  • Si no tens un motlle desmuntable, el què pots fer abans de començar és folrar amb paper de forn el teu motlle i després congelar el pastís. Serà més fàcil desemmotllar-lo.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada