divendres, 11 de març de 2016

Fideus amb gambes

Fideus amb gambes, potes de sípia i pèsols. Una estona de xup-xup i tindràs un plat genial!





La història d'avui:

Les coses entre ells no van bé. Discutien i discutien. Van discutir durant mesos. Alguna paraula es va disparar amb massa càrrega i encara flota en l'ambient. Ara ja no discuteixen. De fet, ben just intercanvien monosíl·labs i un parell de frases curtes del tipus "bona nit" o "no queda sal". L'ambient és tens... Ja fa moltes setmanes que dormen en habitacions separades.




I la recepta:


Ho pots fer amb gambes, llagostins o gambes llagostineres. Ho trobaràs bo de totes maneres!


Necessitaràs per a dues persones:

6 gambes llagostineres grosses
Les potes d'una sípia grossa
120 gr. de fideus del núm. 5
Un grapat de pèsols

3 gots de brou de peix calent o d'aigua bullent
1 ceba i 2 alls
1 tomàquet madur ratllat
(o 3 cullerades de tomàquet triturat de pot)




Per començar:
  • Posa oli en una cassola i, quan sigui calent, tira-hi 2 alls esclafats i sofregeix-hi les gambes. Sofregir vol dir fregir superficialment, Primer d'un costat i després de l'altre. Poca estona, només perquè agafin color.


  • Llença els alls i reserva les gambes fins que les necessitis, cap el final de la preparació.
  • Mentrestant, en una paella amb oli calent, fes-hi sofregir les potes de la sípia tallades en trossos. Va més bé fer-ho en una paella perquè la sípia tendeix a enganxar-se a la cassola. Ara, si la teva cassola és antiadherent, no cal embrutar una altra peça. Ho pots fer perfectament en la cassola, afegint-hi una mica d'oli si veus que n'hi ha quedat poc.




  • Quan agafen color, ja estan cuites, veus? Treu les potes de la paella i reserva-les. I l'oli sobrant afegeix-lo a la cassola.


Ara fes el sofregit:
  • Ratlla la ceba i sofregeix-la amb l'oli de la cassola.


  • Quan agafi color, afegeix-hi el tomàquet madur ratllat. Ves-ho remenant i al cap d'uns minuts, hi poses un pessic de sal. Sabràs que és cuit perquè el tomàquet canviarà de color i passarà de vermell a vermell amarronat.


  • Ara és el moment de posar-hi 2 cullerades d'aigua bullent, els bocins de sípia que tenies reservats i els fideus. Remena-ho bé perquè tots els gustos es barregin.


  • Si vols sortir a fer exercici, ara és el moment. Apaga el foc, tapa la cassola i veste'n tanquil·lament. Quan tornis ja acabaràs la feina. L'avantatge d'aquest plat és això: el pots preparar amb anticipació!

Per continuar:
  • Si havies apagat el foc, ja el pots tornar a encendre, que continuaràs cuinant!
  • Un cop ben remenat, tira-hi suficient aigua bullent o brou de peix per cobrir els fideus. Quan arrenqui el bull, abaixa el foc fins a mig-baix i deixa que la cassola vagi fent xup-xup durant 8 minuts. Cassola tapada.
  • Incorpora-hi els pèsols, remena-ho amb compte i que continuï fent xup-xup 6-7 minuts més.


  • Col·loca-hi les gambes un parell de minuts abans d'acabar la cocció. I ja està!




Trucs:
  • És un plat força complet, així que no cal que et compliquis la vida per fer el primer plat: una amanida serà suficient.
  • Quan facis bullir els fideus, mira't el temps de cocció recomanat pel fabricant perquè pot variar una mica d'un fabricant a un altre. Ja veus que els fideus que he fet servir tenen una cocció total de 14-15 minuts. Així que afegeix o resta la possible diferència. 

Amb la sípia que t'ha sobrat pots fer:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada