Corona de xocolata

Un tallet de la corona de xocolata sol o sucat a la llet és una manera ben dolça de començar el dia. I no només els nens i les nenes... I l'olor que fa? Sensacional!






La història d'avui:

Mandreja sempre a prop d’on sóc jo i em vé a rebre a la porta quan arribo a casa. La seva mirada penetrant mai no em perd de vista. Ell sempre sap on sóc, tot i que jo moltes vegades em passo mitja hora buscant-lo. Això sí, l'olor de pastís sempre, sempre, el fa venir a la cuina: és el meu gatet.





I la recepta:

L'olor de la corona de xocolata també atraurà gent cap a la teva cuina, no ho dubtis!


Necessitaràs:

2 ous
220 gr. sucre
200 gr. de farina
8 gr. de llevat en pols
5 gr. de bicarbonat
125 ml. de llet
125 ml. d'oli 
40 gr. de cacau pur




Primer que res:
  • Bat els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.


  • Afegeix-hi l'oli i la llet, ho tornes a batre bé i hi poses a continuació la farina i el bicarbonat passats per un sedàs.


  • I finalment, hi barreges el cacau, i tornes a batre-ho fins que quedi ben batut, que no hi hagi cap grumoll.


I cap al forn:
  • Posa la massa dins del motlle. Recorda que no l'has d'omplir fins dalt de tot perquè, quan pugi, et vessaria.
  • Quan tinguis el motlle ple, dóna-li un parell de copets contra el marbre de la cuina per tal que puguin les bombolles d'aire que té al seu interior.


  • Veus les bombolles, com afloren a la superfície? Doncs ja està feta la feina. Cap el forn, a 180º durant 40 minuts.
  • Passat aquest temps, punxa'l al centre per veure si ja està cuit. Si l'escuradents et surt mullat, deixa la corona dins del forn uns quants minuts més.
  • Quan l'escuradents et surti eixut, el pastís ja és cuit. Treu-lo del forn i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.



Que tendre es veu, oi? Doncs espera't a tastar-lo!


Trucs:

  • Si no tens a mà el cacau pur, fes servir nesquik o colacao, sense manies. El gust és menys intens, però també queda molt bo.
  • Quan hagis tret el pastís del forn, espera't 4 o 5 minuts a desemmotllar-lo, que es refredi una mica, perquè no se't trenqui si ho fas en calent. 

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada