Pastís mousse de maduixa

El color rosa queda molt bonic i la mousse de maduixa és dolceta, dolceta. Uau, és tan bona que no pararies de menjar-ne...! 




La història d'avui:

La tieta feia 79 anys i no era qüestió de portar-li un pastís qualsevol...! L'hi vaig posar una sola espelma al mig perquè no tingués tanta feina a bufar. I que contenta que va estar!






I la recepta:

La mousse es menja freda i necessita temps per quallar. Per això has de calcular que necessitarà unes tres o quatre hores de frigorífic. T'aconsello que, si pots, la facis el dia abans: una nit de nevera i el resultat és genial!


Per fer la base necessitaràs:

15 galetes tipus maria o similar
60 gr. de mantega


Per fer la mousse de maduixa necessitaràs:

1/2 pot de confitura de maduixa
110 gr. de sucre
2 iogurts de maduixa
200 ml. de nata per muntar
10 fulles de gelatina
100 ml. de llet

Un motlle de 20 cm. de diàmetre



Primer que res en faràs la base:
  • Trenca a troços les galetes i tritura-les fins a fer-ne pols. Mira't els trucs del final del post.





  • Ara fon la mantega 1 minut al microones (també ho pots fer en un cassó posat al foc baixet) i barreja-ho fora del foc amb la pols de galetes fins a formar una pasta amb la que cobriràs tota la base del motlle, aixafant-la bé amb el cul d’un got o amb una cullera. 
  • T'ha de quedar ben compacta i del mateix gruix a tot arreu. Si ho vols veure amb més detall, clica aquí.




  • Deixa-ho refredar una mica sense treure-ho del motlle i després posa el motlle a la nevera perquè s'acabi de refredar i compactar.

I ara ja pots dedicar-te a fer la mousse:
  • Bat la nata fins que estigui ben muntada i guarda-la a la nevera perquè la faràs servir al final. Si no saps com muntar la nata clica aquí i ho veuràs.


  • En un altre recipient, bat els iogurs amb el sucre i la confitura fins que la barreja sigui fineta i uniforme. Si t'agrada que es vegin alguns trossets de confitura, com a la foto, deixa'n alguns de més sencers. Reserva-ho que ho utilitzaràs d'aquí a poc.
  • Posa a remullar les 10 fulles de gelatina en 250 ml. d'aigua (equival a un got gros). S'han de remullar durant 5 minuts com a mínim.


  • Escalfa la llet al foc baixet -o al microones- però sobretot no la deixis bullir. Quan sigui ben calenta, escorre les fulles de gelatina prement-les amb la mà perquè llencin tota l'aigua i posa-les dins de la llet. Remena-ho bé fins que no hi quedi cap grumoll. Insisteix a remenar, mig minut més pot ser la gràcia. 
  • Aboca la barreja de llet i gelatina dins del recipient on hi tenies els iogurts amb confitura i ho bats bé fins que tots els ingredients quedin ben integrats. 

Ara treballaràs a mà:
  • Ja només et falta incorporar al recipient la nata que tenies a la nevera, amb moviments circulars de dalt a baix. Aboca-ho dins del motlle on hi tens feta la base, i col·loca-ho a la nevera unes tres o quatre hores, millor encara si s'hi està més temps.
  • Desemmotlla el pastís mousse de maduixa. I ja està!



Trucs:
  • Si utilitzes un motlle de 15 cm. de diàmetre, posa-hi els mateixos ingredients: l'única diferència és que el pastís et quedarà més alt.
  • Si no tens trituradora per a les galetes, qualsevol minipimer et treu del pas. Inclús pots posar les galetes dins d'una bossa i picar-les amb la mà del morter, per exemple.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada