dimecres, 10 de gener del 2024

Amanida de llenties, cirerols i olives

Després de dies de menjars forts sembla que el cos demani amanides, oi? Aquesta de llenties, a més de fer-se en un moment, és un plat únic ple d'aliment, te la pots endur a la carmanyola i és molt refrescant. Què més vols?






La història d'avui:

Tot en un plegat a la tele li ha sortit una ratlla negra al mig de la pantalla que fa un pampallugueix continu. No se'n sap avenir. Ja s'havia preparat la cervesa, les olives i els daus de formatge per veure el futbol. Apaga la tele i la torna a engegar per enèsima vegada i la ratlla entossudida a quedar-se allí al mig. No pot ser, no pot ser! Em perdré el començament del partit li diu a ella mentre se'n va corrents escales avall cap al bar. 




I la recepta:

Necessitaràs per a 2 persones:

1 pot de llenties cuites de 500 gr.
10-12 tomàquets cirerols (també anomenats cherry)
1 llauna grossa o 2 de petites de tonyina en oli
1 ceba tendra
1 pebrot vermell petit o mig de gros
Oli verge d'olives arbequines
Opcional: vinagre i sal




Per començar:
  • Renta i parteix per la meitat els tomàquets cirerols.


  • Renta el pebrot, llença'n les llavors i talla'l a quadrats petits.
  • La part blanca de la ceba tendra també la talles a daus.



Per acabar:
  • Posa les llenties en un bol, amb els daus de pebrot i ceba i la tonyina i ho barreges bé amb compte de no trencar les llenties. Al damunt hi reparteixes les meitats dels tomàquets cirerols. 
  • Només et falta amanir-ho amb oli i vinagre en l'últim moment. De sal no cal que n'hi posis perquè tant les llenties com la tonyina ja en duen però si no ho trobes prou salat, hi afegeixes un pessic petit de sal al teu gust.
  • I ja està! Fàcil, eh?



Truc:
  • Pots comprar llenties verdes, més grossetes i planes, o llenties pardines, que són aquelles més petites i marronoses, totes dues t'aniran bé.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada