divendres, 8 de desembre del 2023

Cuixes de pollastre a la cassola amb poma, pebrot i pastanaga

El pollastre et quedarà molt tendre i la salsa boníssima! I si te'n queda, l'endemà cap a la carmanyola i encara serà més bo!





La història d'avui:

Ja són unes quantes vegades que l'àvia diu que mai no hi havia pensat en la pròpia mort però ara, amb tanta gent que va perdre algú per culpa de la covid, ha començat a donar-hi voltes i resulta que se n'ha adonat que no tindrà temps de fer tot el que volia fer. M'he fet gran i no sé quan ha passat, repeteix. El seu amic se la mira fixament, deixa la tassa de cafè a la tauleta i respon amb sornegueria que si només ens queden unes quantes tallades de cabells, anem-nos-en a córrer món. Sí, tu i jo, tots dos estem sense parella, no? L'àvia i el seu amic? Ui, jo me'n vaig, em sembla que ara mateix aquí hi faig nosa...!



I la recepta:

Necessitaràs per a 4 persones:

8-12 cuixes de pollastre, segons la gana
2 grans d'all
1 pebrot vermell
4 pastanagues
1 porro
3 pomes grosses
3 gots de brou calent o d'aigua calenta
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre negre, pebre vermell, orenga




Per començar:
  • Pela la pastanaga i talla-la a rodanxes no gaire gruixudes. Renta el pebrot i talla'l a daus mitjans. I pela i renta a raig d'aixeta la part blanca del porro, i també el talles a rodanxes.


  • I ara pela la poma i la talles a daus. Si has de trigar a fer-la servir, ruixa-la amb llimona perquè no se t'enegreixi o posa-la dins d'un recipient amb aigua.



Per continuar:
  • Renta les cuixes de pollastre i, si fa falta, treu-n'hi les plomes petites que pugui portar enganxades.
  • Posa-hi sal, pebre negre, pebre vermell i orenga per tot arreu.
  • I les poses a enrossir en una paella o cassola ampla, amb oli calent abundant, junt amb els 2 grans d'all sencers, sense pelar. Enrossir vol dir fregir superficialment, només fins que agafin color ros. No cal que quedin cuites del tot, ja es couran després, no et preocupis. Foc mig i paella o cassola destapada. 
  • Les vas girant un parell de vegades. Quan tingin una mica de color, treu-les del foc però no en llencis l'oli, que ara el faràs servir.



  • Ara fes escalfar el mateix oli que t'ha sobrat d'enrossir el pollastre i hi poses els daus de pebrot, les rodanxes de pastanaga i de porro, tot junt. Ei, si veus que hi ha poc oli, n'hi afegeixes una mica, eh? Que no volem que se'n cremi! Foc mig-baix i paella tapada. Ves-ho remenant de tant en tant i ho vas vigilant.


  • Quan la pastanaga sigui tova, hi afegeixes un pessic de sal i els daus de poma. Remena-ho perquè tots els gustos es barregin. Foc mig-baix, paella o cassola destapada.


  • Al cap d'un parell de minuts ja hi pots col·locar les cuixetes de pollastre pel damunt. Torna-ho a remenar.
  • Al cap de 2-3 minuts més hi aboques 2-3 gots de brou calent o d'aigua calenta, el què tinguis. Mira que el pollastre estigui cobert de líquid fins una mica més amunt de la meitat. No cal més líquid. Foc mig-baix i paella o cassola tapada.
 


Per acabar:
  • Les cuixes de pollastre han de fer xup-xup durant 20-25 minuts. Aleshores, punxa una cuixa amb un escuradents. Si surt net, el pollastre ja és cuit. Si surt mullat, és que necessita una estona més de xup-xup.
  • Aparta el pollastre i tritura amb la trituradora elèctrica, minipimer o similar totes les verduretes amb el suc que ha quedat a la paella. Els alls no cal que els hi posis. Ben triturat, que no hi quedi cap grumoll a la salsa.
  • I aboques tota la salsa damunt del pollastre, ho remenes i ja tens fetes les cuixes de pollastre amb poma, pebrot i pastanaga!



Truc:

  • Per escalfar-ho, millor que ho facis a la mateixa paella o cassola. Tampoc no passa res si ho fas al microones, eh?
  • Ei, si fas servir pollastre de pagès, que té la carn més musculada, haurà de fer xup-xup 45 minuts en lloc dels 20 minuts que necessita el pollastre de granja!
 
Un altre dia pots fer:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada