Patates baby per a guarnició, com es fan?

Aquestes patates petitones són molt boniques, tenen el mateix gust que les seves germanes grans i van molt bé per fer guarnicions en un moment!





La història d'avui:

Una frenada del bus els fa agafar-se fort a la barra i riure. Quan es torna a normalitzar la conducció, l'un li pregunta amb posat seriós al seu company: Tú què vols ser quan siguis gran? Jo farmacèutic com el meu pare, diu amb convicció l'altre. I tú? Jo encara no ho tinc clar, respon movent el cap el primer. He de reprimir un somriure. És clar que encara no ho té clar, si només té cinc anys!




I la recepta:

Les patates baby o mini es venen de diferents maneres: crues al detall, crues en bosses que van directament al microones o pelades i bullides en pots de vidre. En aquest cas, jo vaig comprar les del pot de vidre perquè la meitat de la feina ja està feta, però tu fes servir les que vulguis.


Necessitaràs per a 4 persones:

500 gr. de patates baby
50 gr. mantega tallada a daus
Oli verge d'olives arbequines
1 o 2 grans d'all
Romaní i farigola
Pebre vermell
Sal




Primer que res:

  • Si compres patates baby crues al detall, renta-les molt bé si te les vols menjar amb pela i tot. O bé pela-les. A continuació, fes bullir aigua amb un pessic de sal i aboca-hi les patates. Han de quedar cobertes d'aigua. Que bullin 7 minuts.
  • Si compres patates baby en bossa per al microones, com que ja vénen netes, només les has de posar al microones el temps que indiqui l'envàs. Segons la marca hauràs de foradar o no l'envàs.
  • Si compres patates baby en pot de vidre, ja les tens a punt. Tre-les del pot, esbandeix-les a raig d'aixeta i ja pots començar.

Per començar:
  • Posa un rajolí d'oli a la paella amb la mantega tallada a daus.



  • I de seguida hi afegeixes un o dos grans d'all sense pellofa però amb la pela rosada interior completa, junt amb les patates baby a les que hi escamparàs pel damunt un pessic de sal i un pessic de romaní, farigola i pebre vermell .


  • Els hi vas donant la volta amb delicadesa de tant en tant i veuràs que es van enrossint en qüestió de 3-4 minuts. Foc mig i paella destapada.


  • Quan siguin totes rósses per tot arreu ja estaran fetes. Parlem de més o menys 5 minuts. Les pots fer servir per acompanyar vedella, pollastre, porc o el que tu vulguis. I si les serveixes com a aperitiu, no en quedarà ni una!




Un altre dia pots fer:




2 comentaris:

  1. Hola Anna, m'encanten les teves receptes.

    ResponElimina
  2. Anna, històries a la cuina8 d’abril del 2024, a les 23:19

    I la majoria són fàcils de fer! Torna quan vulquis

    ResponElimina