Coca d'avellanes i gotes de xocolata

Ai, que bones són les avellanes torrades! Doncs ja veuràs que bona és aquesta coca tan fàcil de fer!





La història d'avui:

Enyora els dies de vol, de ciutat en ciutat, horaris complicats, molts dies fora de casa, les rialles amb les altres hostesses. Ha lamentat moltes vegades haver-hi renunciat per ell. Li va semblar un home tranquil, assenyat, però en realitat ha anat descobrint que és metòdic, previsible i rutinari. Amb el temps, la sorpresa i l'alegria l'ha hagut de buscar fora de casa...





I la recepta:

Per fer aquesta coca, necessitaràs:

3 ous grossos
150 gr. de sucre
1 got de llet + el suc de mitja llimona
150 gr. d'avellanes torrades
90 ml. d'oli verge d'olives arbequines
150 gr. de farina
8 gr. de llevat
Un grapat de gotes de xocolata





Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre, ben batuts fins que la barreja es torni de color més claret i es faci esponjosa com una cremeta, cosa de 3-4 minuts amb el braç elèctric.


  • A part, barreja el suc de la mitja llimona amb el got de llet, remena-ho amb una cullera i deixa-ho reposar. Al cap de 10 minuts veuràs que la llet sembla que es vulgui tallar. Vol dir que vas bé! Estàs fent buttermilk casolà, ves per on... Deixa-ho a part per ara.


  • Aprofita per triturar les avellanes torrades. T'han de quedar ben picades, gairebé com si fos farina, però sense passar-te perquè si continues triturant començaran a deixar anar molt d'oli i no ens interessa.
  • Afegeix les avellanes triturades al batut d'ous i sucre i ho bats una mica més, que no hi quedi cap grumoll.


  • Després hi poses el buttermilk que has fet fa una estona i l'oli, i ho barreges tot ben barrejat. 


  • Finalment, hi afegeixes la farina + el llevat passant-ho per un sedàs o colador. I ho tornes a batre. T'ha de quedar una massa homogènia, sense grumolls.


  • Reparteix-hi unes quantes gotes de xocolata, quantitat al teu gust, i ho remenes a mà, amb compte.




Per acabar:
  • Col·loca la massa dins d'un motlle i el poses al prestatge del mig dins del forn calent, a 180º, escalfor dalt i baix, durant 40 minuts.
  • De totes maneres, com que cada forn és un món, als 35 minuts punxa el centre de la coca amb un escuradents. Si surt eixut, la coca ja està cuita. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.
  • Quan estigui cuita, treu la coca del forn de seguida i la deixes refredar uns minutets, pocs, només perquè no et cremis. Aleshores desemmotlla-la i col·loca-la damunt d'una reixeta perquè s'acabi de refredar.

    

Truc:
  • No obris mai el forn abans dels 30 minuts, o la coca o el pastís que estiguis fent et baixarà sense remei.
  • Ei, pensa que si el teu motllo és més profund que el que jo he utilitzat, pots necessitar inclús un total de 45 minuts de cocció, segons forn. Per aixó, punxar amb l'escuradents és la manera més pràctica de saber si ja tens cuita la coca.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada