Coca de nous i nabius

Ei, deixa la coca feta i esmorzaràs d'allò més bé abans de sortir de casa. O menja-te-la per berenar, quan tornis!



I ja han passat per aquí més de 600.000 visites! Benvigut tothom!


La història d'avui:

A les sis del matí el vagó de tren va ple com un ou d’homes treballadors. Es pot endevinar quin ofici fan perquè la majoria porta posada la roba de treball: pintors, paletes, mecànics. Gairebé tots són de fora, sudamericans, marroquins, europeus de l’est o cubans. Gairebé tots van mirant el mòbil, aprofitant per comunicar-se amb les famílies que tenen tan lluny. Semblen tristos…




I la recepta:

Necessitaràs per a un motllo de 30 x 20 cm.:

3 ous
160 gr. de sucre
100 ml. d'oli
1 iogurt grec
220 gr. de farina + 10 gr. de llevat
Un pessic petit de sal
50 gr. de nous sense closca
50 gr. de nabius




Per començar:
  • Separa els rovells de les clares. Les clares les reserves per després i ara bats els rovells amb el sucre fins que vegis que la barreja es torna de color més claret i va augmentant de volum. Ho pots fer a mà, si vols, però jo t'aconsello de fer servir una batedora elèctrica, minipimer o com n'hi vulguis dir, que és més descansat...


  • Hi afegeixes l'oli i el iogurt grec, tot alhora, i tornes a batre-ho fins que la barreja sigui homogènia.
  • Ara hi poses la farina més el llevat fent-ho passar per un colador i ho tornes a batre fins que no hi vegis cap grumoll. 


  • Talla les nous a bocins i les afegeixes a la massa, junt amb els nabius, i ho remenes a mà, amb ajut d'una llengua de silicona o d'una espàtula o d'una cullera, el què tinguis a mà. Ben barrejat.






Ara treballaràs a mà:
  • Posa dins de la massa les clares muntades, però no les hi posis totes de cop. Fes-ho en tres vegades i et serà més fàcil de barrejar. Les has de barrejar amb moviments circulars, de baix cap a dalt, amb delicadesa i amb paciència, fins que tot s'hagi integrat.



Per acabar:
  • Col·loca la massa dins del motllo. Si no confies en el teu motllo o no és de silicona, abans de col·locar-hi la massa el pots folrar amb paper de forn o el pots untar amb una miqueta d'oli i escampar-hi un pessic de farina, per evitar que la coca s'hi enganxi. 


  • I ho poses al forn calent a 170º, escalfor dalt i baix sense ventilació. Ho poses cap a la meitat de l'alçada del forn durant 40 minuts.
  • Als 40 minuts, punxa la coca amb un escuradents. Si surt eixut, ja pots treure la coca del forn. Si surt mullat, deixa-la dins del forn 5 minuts més i la tornes a punxar. Quan l'escuradents surt eixut, treu-la ràpid del forn.
  • Deixa-la refredar uns minutets fora del forn i ja la pots desemmotllar. I que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta. Feina feta!



Truc:
  • Guarda la coca ben tapada perquè es mantingui tendra. Però no durarà gaire, ja ho veuràs...

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada