Pastís infantil osset

Un pastís que ens recorda els ossets de peluix, ideal per a l'aniversari d'un nen o d'una nena petits. Segur que el farà molt feliç!






La història d'avui:

Fa trucar als seu pare perquè vol parlar amb l'àvia per videoconferència. L'àvia és lluny i no la veu tan sovint com voldria. Té un munt de coses per explicar-li: l'excursió amb l'escola que és la primera en tot el que portem de curs, l'assistència a l'espectacle d'un mag molt xulo, que un nen de la seva classe farà el Ramadà el proper cap de setmana i la més important, que li ha caigut una altra dent. Enraona tant que l'àvia no té massa opció més que dir monosíl·labs. Al final, reprodueix un joc de mans que va aprendre del mag mentre aparta el germanet petit que enreda. Avui l'àvia pensa que ha rebut un raig de llum que durarà tota la setmana...




I la recepta:

És molt senzill de fer. Només que tinguis un motllo d'osset amb cara simpàtica ja en tens prou perquè, com que és per a nens o nenes petitons, val més simplificar. 

L'osset és de pa de pessic, sense complicacions, i descansa damunt d'una base de pa de pessic de xocolata guarnit amb figuretes d'altres animals. Per a la base, no cal que compris cap motlle: qualsevol safata rectangular per anar al forn que tinguis et va bé si és una mica més gran que la mida de l'osset.
  • I que no t'espantin els ingredients, que es van repetint. Totals són ous, sucre, oli, farina, llet o iogurt i poc més!

Necessitaràs per a l'osset:
2 ous
180 gr. de sucre
200 gr. de farina + 8 gr. de llevat
125 ml. d'oli
1 iogurt de llimona 
Un motllo d'osset. Pot ser metàl·lic o de silicona 
2 boletes blanques i negres per fer els ulls de l'osset

Per a la base de xocolata:
2 ous
200 gr. de sucre
110 ml. d'oli
125 ml. de llet
150 gr. de farina + 8 gr. de llevat
50 gr. de nesquik o colacao o cacau
Motlle rectangular de 25 cm x 20 cm, aproximadament

Cobertura de xocolata: 100 gr. de xocolata de cobertura + 100 ml. de nata líquida + 50 gr. de mantega a temperatura ambient
Un grapat de sucres de colors per guarnir (sprinkles o similar)





Pots fer totes dues peces al mateix temps:

Prepara dos recipients prou grans perquè t'hi càpiguen els ingredients i tingues un minipimer o semblant a mà. Marca quin recipient serà "osset" i quin recipient serà "base".
  • En cada recipient posa-hi 2 ous amb el sucre corresponent que t'indico. I ho bats fins que la barreja es torni escumosa i de color més claret, uns 4-5 minuts aproximadament.



  • Osset: al recipient "osset" hi aboques l'oli corresponent, el iogurt de llimona i ho tornes a batre fins que tot quedi integrat. 
  • Finalment, al recipient "osset" hi afegeixes la farina + el llevat passant-ho per un sedàs o colador i ho bats fins que no hi quedi cap grumoll. I ja tindràs feta la massa de l'osset!


  • Base: al recipient "base" hi aboques l'oli corresponent i la llet i ho bats fins que tot quedi integrat. 
  • Finalment, al recipient "base" hi afegeixes la farina + el llevat + el nesquik o colacao o cacau passant-ho per un sedàs o colador i ho bats fins que no hi quedi cap grumoll. I ja tindràs feta la massa de la base!



Ara posa-ho al forn:

No sé si el teu forn et permet posar-hi totes dues peces alhora. Tampoc no n'estic segura que en el meu forn ho pugui fer i que el resultat sigui l'esperat, no et pensis! Així que primer cou una peça i després l'altra.
  • Base: aboca la massa de la base en el motllo rectangular que hauràs untat amb una mica d'oli i el poses tot sol dins del forn calent, a 180º amb ventilació durant 35 minuts.
  • Osset: aboca'n la massa dins del motllo d'osset que hauràs untat amb una mica d'oli i, quan n'hagis tret la base, el poses dins del forn calent a la mateixa temperatura de 180º amb ventilació durant 35 minuts.
Com que que cada forn i cada motllo són un món, abans de treure cada peça del forn, punxa-la amb un escuradents. Si surt sec, ja està cuita. Si surt mullat, és que encara necessita uns 5 minutets més dintre. 
  • Quan cada massa sigui cuita, deixa-la refredar una estoneta fora del forn abans de desemmotllar-la, més que res perquè no se't trenqui. I aleshores la desemmotlles i la deixes refredar damunt d'una reixeta.

Per guarnir-ho tot:


  • I també pots escampar-hi les boletes de sucre de colors.
  • Per acabar de fer bonic, enganxa a l'osset les boletes que faran d'ulls, amb una mica de xocolata. I pinta els dits de l'osset amb la xocolata. T'anirà bé un pinzell prim. Ei, o la punta del teu dit ben net!
  • Posa-ho a la nevera, almenys, durant 3-4 hores. I ja està! Feina feta!




Un altre dia pots fer:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada