Perfumat, dolcet i prou consistent per sucar a la llet, a la xocolata o al cafè! Genial per a l'esmorzar!
La història d'avui:
La vol veure sortir. No, en realitat vol comprovar si hi ha algú a la seva vida. Van trencar enmig d'una gran baralla on es van dir més coses de les necessàries i ell es va sentir molt ferit, però l'enyora. No hi pot fer més. L'enyora. Han passat mesos i voldria reconstruir el que un dia van tenir... Tampoc no voldria fer el ridícul i abans d'intentar-ho vol comprovar si té el camp lliure. Per això fa dies que passa temps dins del cotxe, observant la porta de casa d'ella.
I la recepta:
- En aquest pastís no fa falta que hi posis sucre perquè la llet condensada ja és prou dolça.
- Darrerament poso gingebre a moltes receptes, per allò que diuen que el gingebre és antioxidant, però si no en trobes o no t'agrada, no n'hi posis i llestos!
Necessitaràs:
3 ous
180 gr. de llet condensada
150 gr. de pastanaga (2-3 pastanagues mitjanes)
70 ml. d'oli verge d'olives arbequines
180 gr. de farina
12 gr. de llevat
Mitja culleradeta de canyella
40 gr. de nous
Opcional: 1 culleradeta de gingebre ratllat
Per començar:
- Pela i ratlla les pastanagues.
- Pela i ratlla el gingebre. Recorda que la quantitat que en necessites només és una culleradeta de les de postres.
Per continuar:
- Bat els ous amb la llet condensada fins que la barreja sigui ben escumosa i augmenti de volum. El batedor elèctric t'anirà bé per fer-ho. També ho pots fer amb el batedor manual, però necessites paciència i un braç fort, perquè cansa una mica!
- Afegeix-hi la pastanaga ratllada. Posa-hi l'oli al mateix temps i ho tornes a batre una mica més.
- Ara hi poses la farina i el llevat, passant-ho per un sedàs.
- Afegeix-hi la canyella i la ratlladura de gingebre i ho tornes a batre fins que tot estigui ben integrat.
- I, finalment, hi poses les nous trencades a bocins i ho remenes a mà.
I cap al forn:
- Col·loca la massa en un motllo i el poses al forn calent a 180º, amb ventilació, o a 190º amb escalfor només a baix, durant 35-40 minuts, segons si el teu motllo és més alt o menys.
- Punxa el centre del pastís amb un escuradents als 35 minuts i, si et surt sec, el pastís ja està fet. Si et surt mullat vol dir que necessita uns minuts més de forn fins que, en tornar a punxar-lo, l'escuradents et surti eixut.
- Treu el pastís del forn, espera't uns minuts per desemmotllar-lo perquè no se't trenqui, i el deixes refredar damunt d'una reixeta.
Trucs:
- Si no utilitzes un motllo de silicona, has d'untar per dins el teu motllo amb una mica d'oli o de mantega i escampar-hi un pessic petit de farina. Així no se t'hi enganxarà la massa.
- Cada forn és un món i cada motllo també. Per exemple, si fas servir un motllo dels que ténen un forat al mig, el pastís estarà cuit en menys temps, però si el motllo és alt en necessitarà més. Així que no badis cap al final de la cocció!
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada