Xocolata, taronja i plàtan, qui s'hi resisteix? Faràs aquestes flors en un pim-pam. Ideal per a una emergència!
La història d'avui:
S'ha adormit al sofà, amb la tele engegada i el mòbil a la mà. A la matinada s'ha despertat amb l'ensurt d'una sirena a tota canya: una pel·lícula d'acció d'aquelles de persecucions amb cotxe. Es grata el cap, recull el mòbil que havia caigut a terra i se'n va al dormitori. Quan té el pijama posat se sent completament desvetllat. Dins del llit no fa més que donar voltes. I ja és la tercera vegada aquesta setmana!
I la recepta:
- Has de comprar massa per fer crestes, que trobaràs amb el nom d'obleas a la part de productes frescos de qualsevol supermercat, moltes vegades a prop de les pizzes. Cada paquet en sol tenir 16.
- Les rodanxes de taronja confitada les pots comprar fetes o pots fer-les tu, si tens una mica de temps. Clica aquí i veuràs com es confita la taronja. És fàcil!
Necessitaràs per fer 6 flors:
1 paquet de massa per fer crestes ("obleas")
6 cullerades de Nocilla
3 rodanxes de taronja confitada
Mig plàtan
Per començar:
- Talla les rodanxes de taronja confitada a bocinets petits. L'eina que va més bé són les tisores de cuina.
- Estèn ben planes les rodones de massa, amb el mateix paper que porten, damunt d'una superfície plana i posa-hi una cullerada de nocilla al centre.
- Reparteix-hi els bocinets de taronja confitada pel damunt.
- Ara col·loca cada rodona, amb paper i tot, dins d'un motllo de magadalenes. Posa-l'hi ben centrada i ja veuràs que, tal com l'hi posis, ella sola agafarà la forma de flor.
- I ara talla rodanxes de plàtan i en vas col·locant una al centre de cada flor.
I cap al forn:
- Quan ja tinguis totes les rodanxes de plàtan col·locades, posa les flors de nocilla, taronja confitada i plàtan al forn calent a 200º, amb aire, durant 12 minuts o fins que vegis que la massa agafa color daurat.
- Deixa-les refredar damunt d'una reixeta amb paper i tot i, quan siguin fredes, treu el paper i ja esta!
- T'aguantaran 24 hores sense perdre gens el cruixent de la massa, però si les tens a la vista dubto que durin tant de temps...!
Trucs:
- Aquesta massa té la perillosa tendència a voler-se cremar. Així que, com cada forn és un món, a partir del minut 10 vigila-ho.
- El motllo l'has de col·locar a mitja altura dins del forn perquè les flors es coguin de manera uniforme.
- Amb les obleas que et sobrin pots fer Cercles amb pinyons. Clica aquí i en veuràs la recepta fàcil-fàcil.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada