Flor de nocilla, taronja confitada i plàtan

Xocolata, taronja i plàtan, qui s'hi resisteix? Faràs aquestes flors en un pim-pam. Ideal per a una emergència! 





La història d'avui:

S'ha adormit al sofà, amb la tele engegada i el mòbil a la mà. A la matinada s'ha despertat amb l'ensurt d'una sirena a tota canya: una pel·lícula d'acció d'aquelles de persecucions amb cotxe. Es grata el cap, recull el mòbil que havia caigut a terra i se'n va al dormitori. Quan té el pijama posat se sent completament desvetllat. Dins del llit no fa més que donar voltes. I ja és la tercera vegada aquesta setmana!





I la recepta:

  • Has de comprar massa per fer crestes, que trobaràs amb el nom d'obleas a la part de productes frescos de qualsevol supermercat, moltes vegades a prop de les pizzes. Cada paquet en sol tenir 16.


Necessitaràs per fer 6 flors:

1 paquet de massa per fer crestes ("obleas")
6 cullerades de Nocilla
3 rodanxes de taronja confitada
Mig plàtan





Per començar:
  • Talla les rodanxes de taronja confitada a bocinets petits. L'eina que va més bé són les tisores de cuina.


  • Estèn ben planes les rodones de massa, amb el mateix paper que porten, damunt d'una superfície plana i posa-hi una cullerada de nocilla al centre.
  • Reparteix-hi els bocinets de taronja confitada pel damunt.


  • Ara col·loca cada rodona, amb paper i tot, dins d'un motllo de magadalenes. Posa-l'hi ben centrada i ja veuràs que, tal com l'hi posis, ella sola agafarà la forma de flor.


  • I ara talla rodanxes de plàtan i en vas col·locant una al centre de cada flor.



I cap al forn:
  • Quan ja tinguis totes les rodanxes de plàtan col·locades, posa les flors de nocilla, taronja confitada i plàtan al forn calent a 200º, amb aire, durant 12 minuts o fins que vegis que la massa agafa color daurat.
  • Deixa-les refredar damunt d'una reixeta amb paper i tot i, quan siguin fredes, treu el paper i ja esta!


  • T'aguantaran 24 hores sense perdre gens el cruixent de la massa, però si les tens a la vista dubto que durin tant de temps...!




Trucs:
  • Aquesta massa té la perillosa tendència a voler-se cremar. Així que, com cada forn és un món, a partir del minut 10 vigila-ho.
  • El motllo l'has de col·locar a mitja altura dins del forn perquè les flors es coguin de manera uniforme.

Un altre dia pots fer:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada